Србија

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ! Србија улази у ЕВРОАЗИЈСКУ УНИЈУ у октобру! Преговори трајали две године, а сада ће НАТО и Брисел да ПРСНУ!

Текст споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније у потпуности је усаглашен после двогодишњих преговора који нису били ни мало лаки и једноставни, рекао је српски министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић на отварању српско-руског бизнис форума у Београду.

– Начелни план, који пре свега зависи од процедура унутар ЕАЕУ, јесте да, на нивоу премијера он буде потписан у Сочију у октобру на састанку председника влада ЕАЕУ и тада би наша премијерка била специјални гост и потписала споразум који је договорен – каже министар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након потписивања следи процес ратификације у националним парламентима чланица уније и у српском парламенту, наглашава Љајић.

– Споразум је врло важан јер сигурно даје и правни основ и велику шансу да овај обим трговинске размене, пре свега са Руском Федерацијом, али и другим чланицама Уније у значајној мери повећа – рекао је Љајић.

Извор: rs.sputniknews.com/Ало.рс/М.Ч.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ