Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: После сусрета са западним званичником, саопштио важне вести грађанима

Премијер Луксембурга Гзавије Бетел допутовао је данас касно после подне у званичну посету Србији.

Бетел је вечерас разговарао са председником Србије Александром Вучићем, а након састанка Вучић и Бетел обратили су се медијима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Верујем да ће односи Луксембурга и Србије наставити да се крећу узлазном путањом. Захвалан сам на подршци на европском путу – навео је Вучић.

Вучић је рекао да је данас говорио Бетелу да се Србија не налази у лакој ситуацији због ситуације са Приштином.

– Рекао сам да се надам да ћемо успети да сачувамо мир и стабилност. Изразио сам наду и очекивање да ће таксе бити укинуте да бисмо постигли договор са Приштином – казао је Вучић. Како додаје, економски односи две земље су добри.

– Моја молба је да господин Бетел својим ауторитетом и ауторитетом Луксембурга помогне да превазиђемо наше проблеме. Спремни смо да предузмемо многе мере и да видимо да Србију изведемо на европски пут – рекао је Вучић и честитао Луксембургу на свим успесима које је та земља постигла.

Бетел је истакао да су билатерални односи две земље изузетно добри и да се то види по великом присуству Срба који живе у Луксембургу.

Премијер Луксембурга указао је и на значај дигитализације и рекао да је Србија пронашла прави пут на многим нивоима, као што су инфраструктура и дигитализација.

– Односи Србије и Луксембурга заснивају се на поверењу. Уверен сам у вашу европску будућност која ће, надам се, ускоро доћи – казао је Бетел.

Вучић и Бетел су се састали у згради Председништва у Београду.

Теме састанка су биле процес европских интеграција Србије, ситуација у региону и економска сарадња две земље.

На аеродрому „Никола Тесла“ дочекала га је министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Премијер Луксембурга ће сутра пре подне разговарати са премијерком Аном Брнабић, а испред Палате Србија биће му приређен свечани дочек.

Након разговора и изјава за медије, предвиђено је да двоје премијера обиђу и Центар за технолошко предузетништво и иновације – ИЦТ Хуб у Београду.

Извор: Ало.рс/Д.Н.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ