Србија

СВАКО ОД НАС МОРА БИТИ СПРЕМАН! Србија на ивици РАТА – Грађани очекују позив за ОДБРАНУ ЗЕМЉЕ!

Политика ће учинити све да не дође до сукоба, али сви морају бити спремни да се одговори свакоме ко буде покушао да угрози земљу, каже српски министар одбране Александар Вулин.

– Дивљачки покушај упада Приштине на север Косова и Метохије само нас подсећа да нам је резерва неопходна и да свако од нас мора да буде спреман да брани своју земљу ако до тога дође – рекао је Вулин током обиласка војника на обуци у резервном саставу у ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Вулин је истакао да ниједна професионална војска није у стању да заштити своју земљу сама и зато постоји резервни састав. Рекао је да је веома задовољан мајском класом резервиста, који су показали да су високо мотивисани и колико им је стало до њихове земље, а одазвали су се у до сада највећем броју

Вулин је додао да је, пре свега, реч о људима који су спремни да уче, који хоће да уче и спремни су да на кратко оставе своје породице и своје послове и буду на услузи својој земљи и свом народу. Министар је истакао да се војници на обуци у резервном саставу припремају да бране своју земљу и поручио им је да је поносан на њих.

Војник Малић Салихагић из Сјенице, по професији правник, проводи 14. дан обуке у касарни у Ваљеву.

– Сада сам имао прилику и сам то да видим. Иако сам другачије о томе размишљао, сада видим да је то један уређен систем који функционише – истакао је он, изразивши задовољство и захвалност што му је, током обуке, као Бошњаку, у време Рамазанског поста, омогућена посебна исхрана и време оброка.

Од укупног броја особа које су у мају ове године позвана на обуку у резервном саставу лица старијих од 30 година, бележи се већи одзив од очекиваног, па је у Центру у Сомбору тренутно на обуци 104 лица, у Другом центру у Ваљеву 90, а у Трећем центру у Лесковцу на обуци је 97 особа.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ