Србија

РОДИТЕЉИ ВАН СЕБЕ ОД БЕСА! Деца су после школе отишла у двориште и иза ограде пронашла ЖИВИ УЖАС! Наставници се правдају

Инцидент, како је потврђено, догодио се у четвртак по подне, после целодневне наставе. Отац једног од ученика каже да су се деца после завршене школе играла у школском дворишту.

Ученица Основне школе „Душко Радовић“ убола се на крваву иглу коју су малишани заједно са шприцем пронашли у школском дворишту! Родитељи сумњају да ова девојчица није једина и да се то догодило бар још једној њеној другарици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Инцидент, како је потврђено, догодио се у четвртак по подне, после целодневне наставе. Отац једног од ученика каже да су се деца после завршене школе играла у школском дворишту и пронашла искоришћени шприц.

– Једна девојчица је подигла шприц и убола се, а бојимо се да је и наше дете. Ни оно није сигурно, када га питамо, час каже да је дирало, час да није, уплашено је. Ту девојчицу су родитељи одвели на тестирање и резултат је, срећом, био негативан, али јој је за месец дана заказан контролни тест. Сви смо у шоку – каже извор. Према његовим речима, родитеље је још више погодило то што за инцидент нису сазнали од надлежних у школи, већ од другог родитеља који је дошао по дете.

– У том тренутку никог од обезбеђења и наставног особља није било у близини. Тај родитељ је потом отишао у школу и обавестио директора, али ми нисмо сазнали од надлежних у школи. Питам се шта ради обезбеђење, које се плаћа из нашег џепа. Да ствар буде гора, мајка једног првака је јуче прошла туда и пронашла још један шприц – додаје бесно родитељ.

Родитељи девојчицу одмах одвели на тестирање и резултат је, срећом, био негативан, али је за месец дана чека контролни тест.

Директор школе Његош Зејак, с друге стране, тврди да се ниједно дете није уболо, а да је шприц пронађен ван дворишта школе.

– У питању је део дворишта у коме је пробијена ограда и где се деца провлаче. Ту ограду нам стално оштећују и ми је редовно крпимо. Дете је нашло шприц ту на прелазу, али ван самог дворишта и није се уболо. Предало га је обезбеђењу и о свему су обавештени полиција, школска управа и министарство – каже Зејак.

Ипак, на питање због чега су родитељи одвели дете на тестирање, директор школе одговара „из предострожности“.

– Тест је показао да је све у реду. Без обзира на то, појачали смо дежурство наставника и обезбеђења, а испитаћемо и да ли је неко у том ланцу можда затајио – каже Зејак.

Са Клинике за инфективне болести објашњавају да се у оваквим случајевима раде тестови на вирусне инфекције, ХБВ (вирус хепатитиса Б) и ХЦВ (вирус хепатитиса Ц) и ХИВ. Они пацијенти код којих је процењено да је потребна вакцинација примају вакцину, а за месец дана се јављају на контролу.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Ало.рс/ Република/ М. И.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ