Србија

ЛЕТО КОНАЧНО СТИЖЕ У СРБИЈУ! Током читаве недеље обилне падавине, а онда нас очекује ПЛУС 30!

Од среде се очекује смањење интензитета падавина и грмљавинских процеса, те ће бити осетан и раст температуре.

Из кишних кабаница у летње хаљине и сандале, овако се на најбољи начин на основу временских прилика може описати почетак јуна, јер нас током једног дела ове седмице очекује киша са пљусковима и грмљавином, док ће се временске прилике у потпуности променити у петак, након чега се прогнозира врло топло време са температурама преко 30 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ове године пролеће скоро да нисмо имали, а колико су нас изморили јесењи временски услови, толико ћемо раширених руку дочекати лето и заборавити на проблеме уобичајених +40 степени. Ето, данас ћермо опет имати „јесењи“ дан, будући да ће у већим деловима земље доминирати облачно време са кишом, али и непогодама.

– За понедељак је резервисано умерено до потпуно облачно време, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином. Током јутра се очекује киша у јужним, централним и западним деловима земље, док се у Војводини очекује суво време. Очекује се да ће се температура кретати од 16 степени Целзијуса колико се прогнозира за југ земље до максималних 28 степени, колико се очекује на северу Војводине – каже за Ђорђе Ђурић, метеоролог „Wеатхер2умбрелла“.

Због обилних падавина којима ће отпочети ова радна недеља Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за локално јаке пљускове са великом количином падавина.

– На подручју централне, источне и јужне Србије очекују се интензивни пљускови са количином падавина 30 л/м2 локално и више за 12 сати. Могуће су и краткотрајне временске непогоде са градом и појачаним ветром – наводи се у саопштењу.

За други дан ове радне недеље резервисано је облачно, топло и спарно време, које ће доминирати и у среду.

Очекује нас јако топло време које ће бити променљиво облачно, нестабилно, са повременим локалним пљусковима и грмљавином. Највише услова за грмљавину ће бити средином дана и у подне. Све у свему, у уторак и среду нас очекује температура између 20. и 27. подеока – објашњава Ђурић.

Од среде се очекује смањење интензитета падавина и грмљавинских процеса, те ће бити осетан и раст температуре. У четвртак се очекује слично време, које ће, такође, бити спарно и облачно, са температуром нешто вишом него претходних дана.

Потпуни обрт за викенд

Петак је резервисан за потпуни временски обрт и увод у сунчано и топло време са летњим температурама.

– У петак нас коначно очекује стабилизација времена, те нам предстоје сунчани и топлији дани. Постојаће могућност појаве местимичних пљускова са грмљавином, али ће падавине бити слабог интензитета, а нас очекује прилично висока температура од 30 степени Целзијуса – каже Ђурић.

Судећи према речима метеоролога, током наредног викенда нас очекује топло, сунчано и право летње време.

– Висока температура у петак је увод у стабилизацију и праве летње температуре од око 30 степени. Како сада изгледа, моћи ћемо да уживамо у лету јер се прогнозирају температуре које су просечне за ово доба године – закључује Ђурић.

Према прогнозама метеоролога, у наредном временском периоду неће бити већих падавина и захлађења, те можемо уживати у јунским температурама.

Фото: Pixabay.com

Извор: Srbijadanas.com/Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ