Свет Србија

Стравично упозорење! Од ТОМАХАВКА је једино опаснија СРБОФОБИЈА која се шири! Ситуација на КОСОВУ није нимало наивна!

Не иде се у полицијску акцију против криминала са 67 оклопних возила. То је чисто застрашивање људи. То је јаче од оклопног батаљона, рекао је коментатор „Политике“, Мирослав Лазански.

Лазански је рекао је чињеница да су одређени центри западних моћи рекли, да је сила која је употребљена у акцији РОСУ на северу Косова прекомерна и превелика, али, како каже, сви знамо како размишљају и реагују када „загусти“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То што ми имамо усмени споразум са НАТО да РОСУ не може да уђе на север Косова, без одобрења команданта КФОР-а и без сагласности локалних српских власти, не значи много. Италијански, шпански и било који други контигент који је у мисији КФОР-а на Косову је под командом јужног крила НАТО-а, а јужно крило НАТО-а командује амерички адмирал – рекао је Лазански.

Како каже, у Напуљу седи амерички адмирал и његове команде се слушају.

– УНМИК је реаговао само зато што су њихова два човека добила батине, у супротном, не верујем да би и они реаговали. Не иде се у полицијску акцију против криминала са 67 оклопних возила. То је чисто застрашивање људи. То је јаче од оклопног батаљона – рекао је Лазански.

Према његовим речима, извести једну овакву војну акцију зарад хапшења десетак људи је ужасно смешно.

– Шта им значи то да нико не жели рат, а да је неко тог дана некога убио, спирала насиља би била незаустављива. Ситуација за час може да измакне контроли на Косову – рекао је Лазански.

Како каже, Косово је за њих независна држава и сматрају да могу да шаљу војску и полицију где год пожеле.

– Уколико желе, увек ће наћи неки изговор – додаје Лазански.

Како каже, КФОР малтене као да асистира.

– Стоје, гледају, чак и снимају акције. Они су службеници НАТО-а и апсолутно шта добили из команде урадиће, шта год Харадинај мислио о томе, а знамо сви ко је главни тата у НАТО – рекао је Лазански.

Додаје да су прва лига Британци, Французи и Немци, сви остали нису у тој екипи.

– Од „томахавка“ је једино опаснија србофобија која се шири. Сви нови национални, политички, војни, економски идентитет траже у једној србофобији. Свима је Србија проблем, а она се не петља у унутрашње односе ни једне државе, а сви се мешају у наше – рекао је Лазански.

 

Извор: Ало.рс/ Пинк.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ