Идвајамо

ТУЖНЕ ВЕСТИ САОПШТИО ЊЕГОВ БРАТ: Изненада преминуо певач легендарног бенда!

Фото: Pixabay.com

Сви знамо његове песме!

Роки Ериксон, певач и лидер легендарног бенда 13th Floor Elevators  и пионир психоделичне рок музике преминуо је у Остину у 71. години.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вест о његовој смрти поделио је његов брат Сумнер Ерицксон “Свет је изгубио један невероватан дух. Он није имао лак живот, али сада је слободан.”

Ериксон је са 13th Floor Elevators објавио четири албума током шесдесетих, 1968. године дијагностификована му је параноидна шизофренија.

Почетком седамдесетих престали су са радом делом због Ерицсонове зависности од наркотика, проблема насталих због превише конзумирања ЛСД-ја и све лошијег психичког здравственог стања што је довело до његовог хоспитализовања и подвргавања терапијом електро шоковима.

Током седамдесетих и осамдесетих уз сталну борбу са психичким проблемима Ериксон је објавио серију синглова са хорор и сци-фи елементима као и неколико соло албума.

2007. године објављен је документарни филм “You’re Gonna Miss Me” који је документовао његову дугогодишњу борбу са психичким проблемима.

У позним годинама Ерицксон је често био на турнејама током којих су га пратили бендови попут Блацк Ангелс, био је редован учесник СXСW фестивала у Остину а 2015. године са преживелим члановима 13х Флоор Елеваторс наступио је на Левитатион фестивалу у Остину названом управо по њиховој песми.

Албум „Тхе Евил Оне“ је један од најбољих у историји рокенрола:

Фото: Pixabay.com

Извор: балканроцк.цом/И. М.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ