Србија

СТРАВИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ЛЕТО! За Србију никад страшнији сценарио – Стиже ТОРНАДО који са собом носи најгоре УЖАСЕ!

Врућине не би требале бити тако бруталне ни на Балкану, али уз врло гадну цену.

AccuWeather за лето ове године у Европи предвиђа да ће бити изразито топло и са опасним продорима жестоких олуја. У свом извештају наводи да ће се подручје дуготрајне врућине протезати од Португала и Шпаније до Пољске и Мађарске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Врућина ће бити дуготрајнија него прошлог лета кад су рекордне температуре мерене у деловима Португала, Белгије, Немачке и Скандинавије, али су трајале, генерално, око недељу дана“, написао је Ерик Лејстер, један од AccuWeather највиших метеоролога.

Навео је да се температуре више од 38°Ц могу очекивати на потезу од северне Француске, Белгије, према Пољској, Словачкој и Мађарској. Метеоролог Тајлер Ројс изјавио је и то да би се температуре више од 40°Ц могле очекивати у деловима источне и јужне Француске, и то током и јула и августа, а да ће најгоре бити у Португалу и Шпанији, где је могуће да зареда неколико дана с температурама од 43°Ц и више.

Ипак, врућине неће пржити комплетну Европу. Једно од подручја које ће проћи боље него ранијих година биће Скандинавија, и због нормалнијих температура и због нормалнијих количина падавина.

Врућине не би требале бити тако бруталне ни на Балкану, али уз врло гадну цену – на потезу од Грчке све до Србије и Румуније на север, те Бугарске на исток, овде се предвиђају страшне грмљавине и олује.

„Ове олује донеће бројне громове, поплаве и разорне ветрове. Најснажније олује биће у стању да постану страшни торнадо“, казао је Ројс.

Извор: Ало.рс/ М. И.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ