Србија

ВУЧИЋ НА МЕТИ БРИТАНСКОГ МИ6: Агенти прате и прислушкују српског председника, патријарха… Спрема се ОПАСНА АКЦИЈА!

Опрема је толико савремена да може да повуче податке са телефона из круга од 15 километара. Под присмотром су и патријарх Иринеј, министри Дачић и Стефановић…

Агенти британске обавештајне службе МИ6, чија је јединица стационирана у Црној Гори, прислушкују државни врх Србије!

На удару су председник Александар Вучић, његов секретар Никола Селаковић, министар полиције Небојша Стефановић, шеф дипломатије Ивица Дачић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, али и српски политичари са Косова и Метохије. Шпијуни им прате позиве, читају СМС, Вацап и Вајбер поруке и повлаче податке с телефона.

Поред најбитнијих људи из света политике, британски шпијуни су заинтересовани и за патријарха СПЦ Иринеја, али и академике САНУ, међу којима је Матија Бећковић, као и привреднике који су повезани са Црном Гором, пише црногорска Борба.

Метода и опрема ових шпијуна је толико савремена и скупоцена да може да повуче податке са телефона из круга од 15 километара, сазнаје се из безбедносних структура.

– Реч је о специјалном систему за телефонске комуникације који кошта око 1,5 милиона евра. То су савремене базне станице које у зависности од капацитета и потреба прате телефонске позиве и поруке, али могу чак да надзиру комуникацију са Вајбера и Воцапа. Станице су мобилне и најчешће раде из комбија тако што имају приступ подацима на домету од 15 километара – дођу возилом у центар Београда и прикупљају податке с телефона – објашњава извор.

Бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић потврђује ове информације и наводи да је Црна Гора идеална база за британске обавештајне службе:

– Црногорци имају најбољу логистику за прислушкивање и обавештајне радње. Она је идеална база за британске агенте, који су врхунски. Сигурно да се прати и српско свештенство и наш државни врх, а све ради манипулација подацима. Они могу да искористе 10 одсто тачних информација и да их искомбинују са 90 нетачних, па да их пласирају како им се свиђа.

Извор: Курир/Ало.рс/Д.Н.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ