Србија

ВУЧИЋ НА МЕТИ БРИТАНСКОГ МИ6: Агенти прате и прислушкују српског председника, патријарха… Спрема се ОПАСНА АКЦИЈА!

Опрема је толико савремена да може да повуче податке са телефона из круга од 15 километара. Под присмотром су и патријарх Иринеј, министри Дачић и Стефановић…

Агенти британске обавештајне службе МИ6, чија је јединица стационирана у Црној Гори, прислушкују државни врх Србије!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На удару су председник Александар Вучић, његов секретар Никола Селаковић, министар полиције Небојша Стефановић, шеф дипломатије Ивица Дачић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, али и српски политичари са Косова и Метохије. Шпијуни им прате позиве, читају СМС, Вацап и Вајбер поруке и повлаче податке с телефона.

Поред најбитнијих људи из света политике, британски шпијуни су заинтересовани и за патријарха СПЦ Иринеја, али и академике САНУ, међу којима је Матија Бећковић, као и привреднике који су повезани са Црном Гором, пише црногорска Борба.

Метода и опрема ових шпијуна је толико савремена и скупоцена да може да повуче податке са телефона из круга од 15 километара, сазнаје се из безбедносних структура.

– Реч је о специјалном систему за телефонске комуникације који кошта око 1,5 милиона евра. То су савремене базне станице које у зависности од капацитета и потреба прате телефонске позиве и поруке, али могу чак да надзиру комуникацију са Вајбера и Воцапа. Станице су мобилне и најчешће раде из комбија тако што имају приступ подацима на домету од 15 километара – дођу возилом у центар Београда и прикупљају податке с телефона – објашњава извор.

Бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић потврђује ове информације и наводи да је Црна Гора идеална база за британске обавештајне службе:

– Црногорци имају најбољу логистику за прислушкивање и обавештајне радње. Она је идеална база за британске агенте, који су врхунски. Сигурно да се прати и српско свештенство и наш државни врх, а све ради манипулација подацима. Они могу да искористе 10 одсто тачних информација и да их искомбинују са 90 нетачних, па да их пласирају како им се свиђа.

Извор: Курир/Ало.рс/Д.Н.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ