Србија

ХАОС У СРБИЈИ! ВУЧИЋ У ОПАСНОСТИ: Познато је ко су СТРАНИ АГЕНТИ који му раде о глави!

Председник Србије Александар Вучић зна ко му ради о глави и ко су људи којима су интереси других држава пречи од интереса наше земље, тврди Ивица Дачић, први потпредседник Владе Србије.

Шеф дипломатије и председник Социјалистичке партије Србије открио је да, поред притиска споља, Вучића очигледно чека тешка битка и на унутрашњем плану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово су опасне игре, које нам нису потребне. Србија је због Косова стално под притисцима међународне заједнице са којима се суочава председник Србије. Свима је јасно да од таквих ствари нико не може да има користи, да је много важније да се окупимо око главног националног питања и да заједничким снагама покушамо да се изборимо за интересе државе у којој живимо – наводи Дачић.

– Међутим, Александар Вучић је искусан политичар који уме да препозна замке и опасности и који је већ показао да се за интересе државе бори без задршке. Ни у овом случају неће другачије поступити – уверен је Дачић.

На питање да ли је њему познато који су се коалициони партнери ставили у службу других држава, шеф дипломатије одговара:

– Није на мени да јавно прозивам, али је тачно да има оних који су посвећенији страним него интересима Србије.

С друге стране, Дарко Глишић председник Извршног одбора СНС-а најављује жесток обрачун са онима који не поштују договор и свој народ, односно гласаче који су им дали свој глас на изборима.

– Таквим коалиционим партнерима место је под шаторима Драгана Ђиласа и на његовој листи. Тамо се окупљају и они којима је интерес њиховог џепа изнад интереса народа и државе – поручује Глишић.

Посланик и члан председништва напредњака Владимир Ђукановић наводи да се Вучић води крилатицом да пријатеља треба држати близу, а непријатеља још ближе.

– Председник је свестан утицаја страног фактора на поједине политичке организације, али је њихов реалан значај и маневарски простор минималан – оцењује Ђукановић.

Упитан, на кога мисли, и ко је по његовој оцени, на листи сумњивих, Ђукановић је рекао:

– Претпостављам о коме се ради, ја таквим људима ни руку не бих пружио. Са таквима немам никакву комуникацију.

Додаје да је реч о људима који на све начине покушавају да заварају трагове.

– Ти људи на свим скуповима прилазе, покушавају да се поставе као пријатељи, али ја према њима имам гард. Има таквих међу коалиционим партнерима СНС, али не желим да откривам ко су они. И сами су свесни да не могу да дођу да не могу да дођу до свега што њихови налогодавци траже – мишљења је Ђукановић.

Говорећи о понашању спорних коалиционих партнера, посланик напредњака примећује да их нигде нема када је густо.

– У важним тренуцима за државу напрасно нестану и не оглашавају се – каже Ђукановић.

 

Извор: Српски телеграф/ Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ