Србија

КОМАНДАНТ БАЗЕ БОНДСТИЛ ОГЛАСИО СЕ О УПАДУ СПЕЦИЈАЛАЦА НА СЕВЕР КОСОВА: Срби и Руси су ГЛАВНИ кривци што су их Албанци тукли!

Оптужио политичаре за тензије

Командант америчке војне базе Бондстил на Косову и Метохији Рој Макарег рекао је данас у разговору са америчким државним секретаром за војску Марком Еспером да је ситуација на територији КиМ мирна, а да тензије долазе из политичких сфера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Макарега, тензије између Београда и Приштине су недавно поново подигнуте, када су, како је рекао, српске трупе позване да буду у „стању приправности на граници, након што је специјална „полиција“ (тзв.) Косова ухапсила неколико албанских и српских полицијских и царинских службеника оптужених за наводну корупцију“, преноси РТК.

Рекао је и да је напетост са Русијом порасла након што је на северу Косова ухапшен, а затим проглашен персоном нон грата руски држављанин запослен у Унмику.

Овде има много различитих актера на терену, рекао је Макарег, говорећи уопште о окружењу у којем та војна мисија функционише.

– Али упркос политичким превирањима, војници функционишу у безбедним условима. Циљ мисије овде је присуство – рекао је Макарег и оценио да је током протеклих 20 година и 25 ротација НАТО трупа ситуација „знатно побољшана на тактичком нивоу“.

Сматра да на Косову и Метохији има још доста посла и да Београд и Приштина треба да постигну политичко решење.

Амерички секретар војске Еспер, који последњих дана борави на Косову и Метохији, рекао је да је циљ његовог боравка да добије информације директно од војске у, како је рекао, напетој политичкој ситуацији.

Извор: Ало.рс/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ