Србија

СВИ СУ МИСЛИЛИ ДА ЈЕ КРАЈ: Слободан Милошевић је хтео да укине „Срећне људе“, али га је Бата Живојиновић на овај начин убедио!

Успео је у томе!

На данашњи дан давне 1933. године рођен је један од најславнијих српских и југословенских глумаца Велимир Бата Живојиновић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Великог глумца српска публика може поново да гледа свале вечери на РТС у још једној репризи популарне серије „Срећни људи“.

Оно што је занимљиво, а што многи данас не знају је да, иако су многи мислили да деведесетих неће бити настављено емитовање због одласка две главне глумице Тање Бошковић и Дубравке Мијатовић, серију је желео да скине с екрана Слободан Милошевић.

Председника Србије да промени одлуку некако је убедио управо Бата Живојиновић, који је тумачио лик Аранђела Голубовића.

– Кад данас гледате „Срећне људе“, видите да је то једна горка слика друштва; ту видите како су настајали тајкуни, њихову спрегу с влашћу, ту се види како су пљачкали народ – па у серији постоји једно одељење у психијатрији које је названо „одељење девизних штедиша“. Тада је Вучелић био директор државне телевизије и од њега смо имали подршку. Мада, прочуло се у једном тренутку да Слободан Милошевић није баш најзадовољнији серијом и да ће можда зауставити снимање. Међутим, на једном партијском или већ каквом скупу Бата Живојиновић је видео Милошевића и питао га за серију „Срећни људи“. Бата ми је причао да га је Слоба потапшао по рамену и рекао: „Аранђеле, нека иде“ – записао је сценариста серије Синиша Павић у својој монографији.

Серија „Срећни људи“ имала је 70 епизода, а остаће упамћена и по песми који су певали на текст Љиљане Павић тадашње велике звезде Екстра Нена и Боба Стефановић.

Где су данас и шта раде неки од глумаца из култне серије

ДЕЧАК НЕЦА

Продаје слике

Неца, дечак из серије, илити Јанко Миливојевић, данас ради у породичној галерији и са братом транспортује уметничка дела. Иако је снимао пуне три године, каже да има трему од камера. Глумио је као дете у Атељеу 212 и тренирао је дуго веслање.

ДЕВОЈЧИЦА ВЕСНА

Постала продуцент

Андреја Коршић је глумила Весну, ћерку доктора Попца и Нецину прву симпатију и најбољу другарицу. Она је успела да побегне од глуме, али не далеко, пошто ради као продуцент. Ко зна, можда некад стране на даске или испред камере.

ТЕЛОХРАНИТЕЉ РОКИ

Ради као конобар

Поред малог Неце и Весне, фанови серије воле и памте Рокија, телохранитеља мафијаша Озрена Солдатовића. Богдан Кузмановић, позоришни и телевизијски глумац, данас се не бави својим основним занимањем, а новац зарађује радећи као конобар.

Извор: курир/Ј.И.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ