Србија

ВУЧИЋ ОПЛЕО ПО ЗАПАДУ: Нећу више да слушам бајке Американаца! ЕВО КО СТОЈИ ИЗА АЛБАНАЦА

Председник Србије Александар Вучић са одличним расположењем одлази у Братиславу, где ће учествовати на форуму са председником привремених косовских институција Хашимом Тачијем јер је ослобођен сваке кривице и одговорности за оно што се данас дешава на КиМ.

„Лако вам је јер идете да говорите истину, да говорите оно што сви они виде и што сви знају“, рекао је Вучић, гостујући на ТВ Прва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је навео, сви знају шта је истина, али суштина је у томе да држе своју страну.

„Ма колико они сви знали да смо ми у праву, они ће бити на страни Приштине. Шта год да ја кажем о ЕУ и Косову, они ће бити на страни свог чеда, које су направили. Они неће да се одрекну онога у шта су уложили све ове године“, рекао је Вучић.

На питање да ли је љут на ЕУ, Вучић је рекао да не може то да каже:

„Не могу да кажем да сам љут, више сам разочаран. Више од шест година не можемо да добијемо оно што су Албанци потписали. У политици нема шта да се љутите, то никоме не помаже, можете само да будете разочарани“.

Председник је истакао да ће током састанака које ће имати у Братислави са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Филипом Рикером тражити помоћ у укидању такси.

„Нећу да дозволим никада да они повуку таксе, а да после од нас траже да признамо Косово или да учинимо неки гест. То слушам од Американаца дуго и на то нећу да пристанем и рекао сам им то стотину пута“, рекао је Вучић на телевизији Прва.

Он је навео да ће Рамуш Харадинај покушати данас да Ангелу Меркел превари тако што ће да јој каже да ће да формира ЗСО у облику невладине организације, а да таксе неће ни поменути.

„То је његова бесмислена игра, зна да од тога нема ништа јер Србија на то неће да пристане“, рекао је Вучић и додао да то зна и Меркелова.

Навео је и да је седница СБ УН о КиМ, која ће бити одржана 10. јуна у Њујорку важна, али да суштински неће решити ништа, као и да је састанак у Паризу који би требало да се одржи 1. и 2. јула много важнији.

Председник Србије Александар Вучић учествоваће на међународној конференцији „Глобсек“, која данас почиње у Братислави и траје до суботе, 8. јуна, потврђено је Танјугу у кабинету председника.

Он ће на конференцији учествовати на панелу на ком ће се расправљати о будућности дијалога између Београда и Приштине.

На скупу ће учествовати и председник Црне Горе Мило Ђукановић, а раније је потврђено и учешће председника привремених косовских институција Хашим Тачи.

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ