Србија

Стравичне претње! ПОДМУКАО ПЛАН НЕМАЦА: Траже од нас НЕПРИМЕРЕН ПОТЕЗ, али Срби са Косова имају спреман ОДГОВОР

Немачки политичари затражили су јуче од представника Српске листе (СЛ) да се одрекну Београда и Србије и почну да воде самосталну политику

Представници Српске листе јуче су се у Берлину састали са Матијасом Лутенберг, саветником немачке канцеларке Ангеле Меркел, а извори тврде да је од њих тражено да се дистанцирају од Београда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Немачки званичници затражили од српске листе да воде, како су рекли, самосталну политику на Косову и Метохији, другим речима, поручено им је да би било корисно да се дистанцирају од званичног Београда. Представници Срба са Косова, наравно, одлучно су одбили тај захртев – преноси извор из истраге, дипломата који је инсистирао на анонимности.

У делегацији СЛ, иначе, били су Горан Ракић, председник те партије, потпредседник Далибор Јевтић и чланови Председништва Братислав Николић и Саша Милосављевић. Званично, СЛ је саопштила да су теме са Лутенбергом биле формирање Заједница срспких општина (ЗСО), дијалог Београда и Приштине, такдсе од 100 одсто и тренутна политичка и безбедносна ситуација у покрајини.

На питање о односима Српске листе са Београдом политички представници Срба са Косова и Метохије јасно су одговорили да је тај однос најпре природан и на највишем нивоу. Александар Вучић, председник Србије, у сталној је комуникацији са нама јер жели да уважи ставове и мишљења како би одлуке које се доносе допринеле бољем положају српског народа на КиМ. Због тога је поверење које председник Вучић ужива од стане Срба на Косову највеће – наводи СЛ.

Извор: Srbijadanas.com/Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ