Свет Србија

АМЕРИ ИМАЈУ ПОНУДУ: Вучић добио поруку из Вашингтона: Ово је прави став о ПОДЕЛИ, а једна чињеница је ПРЕСТРАВИЛА Приштину!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је позиција Косова, без обзира на тврдње приштинских челника, данас у сваком погледу слабија него пре 10 година, и изразио уверење да ће управо ти „јаки и снажни и мишићави из Приштине“ ипак морати да попусте и укину таксе.

„Када је нечија позиција јака, онда то не морате да понављате хиљаду пута. Нисам рекао никада да је позиција Србије снажна, већ тешка“, рекао је Вучић у Братислави новнарима после учешћа на форуму „ГЛОБСЕЦ“ на питање како коментарише изјаву Рамуша Харадинаја након сусрета са немачком канцеларком Ангелом Меркел да је позиција Косова „никад јача“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан да ли је можда Харадинај мислио на своју позицију, а не на позицију Косова, председник је рекао да не мисли ни на једно ни на друго.

„Не бих се кладио, реците ми где им је снажна позиција, она је свакога дана у сваком погледу и сваком смислу све слабија“, рекао је Вучић.

Он је на коментар да им је „снага можда у томе што су чедо запада“ додао да то гледано из угла Пришитне није новост од 2008. године.

Упитан да прокоментарише писање медија да су САД за поделу КиМ али да Београд и Приштина морају да се нађу на пола пута, Вучић је рекао да заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер кога су медији „цитирали“ није то рекао нити је поменуо поделе и размене територија.

„Оно о чему сам разговарао са Филипом Рикером и Роном Џонсоном је да они очекују да ми и Албанци пронађемо ресење, а онда ће они донети заључак. Што није нефер“, рекао је Вучић.

Председник је рекао да не може да потврди а ни да демантује ово или оно, као ни да говори ко је у праву.

„Могу само о чињеницама, а оне су мало другачије. Далеко смо од било каквог договора, од било каквог разговора и договора, али мораће и то да крене, а да би кренуло неко мора да укине таксе“, рекао је Вучић и поручио да верује да ће ти „снажни и мисићави и јаки у Приштини на крају крајева морати то и да учине“.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ