Србија

ТРАГЕДИЈА И ЧУДО У Србији: Изгорео цео стан, а остао само дрес – НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ чији!

Фото: Pixabay.com

Милошу Прашталу је све спржено до темеља, али, уз дрес бившег капитена Партизана, остале су нетакнуте књиге патријарха Павла и оца Тадеја

Чудесна прича стиже нам из Ресника, предграђа Београда. Милошу Прашталу изгорео је читав стан, међутим, десила се невероватна ствар: све је изгорело до темеља, само су три ствари остале нетакнуте – књиге оца Тадеја, патријарха Павла и дрес Саше Илића, легенде Партизана!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Без обзира на муку која га је снашла, Милош је позитиван, са чудесном вером у бога и са једном од жеља да управо тај дрес покаже Илићу. Одмах по повратку са Златибора, где је присуствовао Купу пријатељства, Саша се срео са Милошем, пренео је сајт Партизана.

– За Милоша сам чуо непосредно после немилог догађаја када му је изгорео стан. У том тренутку сам добио много порука у вези са тим, између осталог и од моје школске другарице, која ми је написала да је њеном другу изгорео стан и да је остало нетакнуто неколико великих ствари, као и мој дрес – каже Саша.

Како си се осећао када си чуо да су једино остале књиге Оца Тадеја, патријарха Павла и твој дрес?

– Најежио сам се. Верујем у бога, знам да постоји, а да уз књиге оца Тадеја и патријарха Павла остане мој дрес, то не могу да опишем речима… Неки се шале да је то предзнак да ћу и ја постати неки патријарх. Шалим се, наравно.

Какав је био сусрет?

– Присетили смо се да смо се упознали пре пет-шест година у ресторану у којем је радио, када сам му и поклонио тај дрес. Није се много променио. Знам да му је много тешко, али ја сам га саветовао да колико год му је тешко, покуша да размишља позитивно и надам се да ће у најкраћем могућем року реновирати стан који му је несрећно изгорео, а сви ћемо се трудити да му помогнемо у томе.

Колико ти значи када видиш да си у таквим тренуцима нечија светла тачка?

– Изузетно ми је криво када се догоди оваква трагедија, без обзира на то да ли говоримо о Милошу или када стан изгори непажњом, због лоших инсталација или усред временских непогода. Ја сам му управо рекао да је ово најмање што могу да урадим не само ја већ сваки нормалан човек са жељом да се дечку врати оно што му је одузето, јер му је не његовом кривицом изгорео стан. Сви смо на истом путу са жељом да се што пре врати тамо где је живео пре десет дана и да добије кров на главом.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Ало.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ