Свет Србија

УСВОЈЕН ЗАКОН: Немачка увела правила за РАДНИКЕ из Србије! Без ОВИХ УСЛОВА вас више неће пустити ПРЕКО ГРАНИЦЕ!

Немачки Бундестаг усвојио је данас пакет миграцијских закона којима се пооштрава давање азила, а олакшава се усељавање стручњака за потребе тржишта рада у Немачкој.

Пакет обухвата седам закона који обухватају не само такозвани „уређени повратак“ и олакшано протеривање оних који немају право на азил, за шта се одувек залагао министар унутрашњих послова Хорст Зехофер, већ и усељавање стручне радне снаге и интеграцију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ово је прекретница у нашој миграцоној политици“, рекао је Зехофер током жустре расправе у Бундестагу.

Он је оценио да је бољи приступ стране стручне радне снаге немачком тржишту рада „веома важан део“ будуће миграционе политике Немачке, преноси „Велт“.

Зехофер је појаснио и да Немачка може да прихвати тражиоце азила само ако се ограничи имиграција.

„Људи без права на останак морају да напусте нашу земљу“, поручио је он.

Са друге стране, за тражиоце азила који пронађу радно место, отварају се нове могућности останка у Немачкој.

Закон о усељењу стручне радне снаге омогућава свим квалификованим стручним радницима из земаља које нису чланице ЕУ да дођу у Немачку да раде – и то у свим областима, а не само када је реч о дефицитарним занимањима.

Тако се предвиђа да квалификовани стручњаци могу да бораве у Немачкј до шест месеци како би тражили посао, ако знају довољно немачки, при чему немају право на социјалну помоћ.

Нова правила требало би да смање дефицит стручне радне снаге у Немачкој, пишу немачки медији.

Закон о азилу наишао је на противљење политичара из редова Зелених и Левице, док су закон о усељавању стручних радника подржале све политичке фракције у немачком парламенту.

Извор: Тањуг; Д.К.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ