Србија

ПОСЛЕДИЦЕ ПОПЛАВА КОЈЕ СУ УНИШТИЛЕ ОБЈЕКТЕ, ИМАЊА… Један српски град пред трајним исељењем! „У интересу свих нас је да…“

Заменик председника општине тешка срца проговорио о штети

Милош Јовичић, заменик председника општине Лучани, истиче да је штета коју је поплава начинила у том крају несагледива и непроцењива.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јовичић у разговору за „Ало!“ истиче да ће се у наредном периоду руководство трудити да пронађе решење за све мештане који су претрпели штету због поплаве, а разматра се и да они буду трајно исељени.

– Осим стамбених и пословних објеката, страдали су и аутомобили, али и животиње. Једном човеку је уништено 76 кошница, а само једно пчелиње друштво кошта 150 евра. У интересу свих нас је да нађемо решење. Постоје људи који су три пута за последњих пет година реновирали куће због поплава. Остаје да видимо да ли ћемо мештане обезбедити или иселити – каже за наш лист Јовичић и наглашава да је тренутно на терену 15 тешких радних машина које раде на рашчишћавању и санацији.

– Екипе Црвеног крста допремају помоћ у храни и средствима хигијене, а много нам је помогла и Војска. Сада је важно да гледамо напред и што пре обавимо дезинфекцију и сушење поплављених објеката. Тражићемо и да се утврди ко је крив за пуцање бетонског бедема, а чињеница је да су неки од мештана отварали бедеме како би ушли на своје њиве, па је на неким деловима био отворен – истакао је Јовичић.

Заменик председника општине Лучани посебно је изразио захвалност председнику Александру Вучићу и свим министарствима јер су редовно звали и нудили помоћ за решавање настале ситуације.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ