Србија

Лана (7) умрла у Београду после операције крајника: Призор је био ужасан, видело се да умире, издахнула нам је НА РУКАМА!

Седмогодишња девојчица преминула је 5. јуна у Ургентном центру Србије, где је хитно превезена због обилног крварења након што је отпуштена на кућно лечење из Института за мајку и дете “Др Вукан Чупић”, пишу београдски медији.

„Моја седмогодишња унука отишла је на рутинску операцију крајника, а након шест дана била је мртва. Претходно је имала температуру и јако крварење и умрла нам је малтене на рукама… Како дете да умре након операције крајника?“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овако кроз сузе почиње своју исповест Ђорђе Јанковић (79) из Београда, чија је унука Лана Мркаљ (7) преминула 5. јула у Ургентном центру Србије, где је хитно превезена због обилног крварења које је добила након операције крајника.

– Сматрамо да је била лоше оперисана и да би је спасили да је остала у болници, али лекари су је послали кући иако је имала повишену температуру и без обзира на то што смо их молили да то не раде – каже неутешни деда и додаје:

– Моја ћерка Ана је с Ланом примљена у институт 29. маја. После свих прегледа и анализа дете је оперисано дан касније. Лана је у сали била сат и по времена, уместо 20 минута, колико обично траје таква интервенција. Лекар је изашао сав крвав и рекао да одавно није радио тежу операцију, да су крајници били потпуно слепљени за жлезде и артерије, као и да је Лана обилно крварила, али да је све то заустављено…Унука је затим добила температуру и само је плакала, није могла ни воду да пије од болова, а камоли да једе… Ипак, иако су родитељи молили да је оставе у болницу неки други лекар је моју унуку у понедељак отпустио са института – каже Јанковић.

– Све време је тпела болове. Лана је почела да бљује крв у млазевима, призор је био ужасан, губила је свест, видело се да умире…

У Министарству здравља речено је поводом овог случаја да је наложен инспекцијски надзор којим ће се испитати цео случај.

– У питању је седмогодишње дете и због тога се Ургентни и Клинички центар Србије неће оглашавати до званичног извештаја клиничке обдукције, која је у току, и извештај ће званично добити и фамилија – речено је у Клиничком центру Србије.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Курир; Д.К.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ