Регион

Сезонски радници добили батине! Викали су, „Ко је од вас Србин?“, а онда је њих 20 насрнуло на четири мушкарца и девојку!

Фото: Pixabay.com

У Супетру на Брачу 20-ак насилника је претукло пет сезонских радника од којих је била и једна девојка. Претучени су се враћали из ноћног изласка када их је група насилника заскочила и претукла. Од 20 људи који су их претукли, полиција је ухапсила двојицу.

Тројица су из Славоније, један претучени је из Брача, а девојка из Вараждина. Нападнути младић је испричао за 24 сата како су нападачи само у тренутку искочили и кренули на њих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Прво су урлали: „Ко је од вас Србин, ко је Србин?“ Ми нисмо рекли ни речи, били смо шокирани што су нас пратили и напали, а онда су нас почели из чиста мира ударати, бацили су нас на под и ципеларили. Ова је девојка покушала да одбрани колегу, легла је на њега на тло и загрлила га како би престали да га ударају, али су они наставили ципеларити и њега и њу- каже нападнути младић.

Младић из Брача је најтеже повређен, те му је сломљен нос на четири места.

-На Брачу се у суботу играо Торцида куп и ми смо на путу кући прошли поред пекаре којој су у близине просторије Торциде у Супетру. Ова два момка која су била с нама у друштву су из Вуковара, али су српске националности, и вероватно су их нападачи чули како причају. А кад су нас након 200 метара заскочили, само су викали: „Ко је од вас Србин“ и „Убиј Србина“. Ципеларили су нас сигурно десет минута док није налетео таксиста који нас је спасио. Није то била домаћа екипа иако сам препознао једног с Брача. Ови други су већином по говору били Сплићани – рекао је младић с Брача за 24 сата.

Из полиције су саопштили како су ухапсили двојицу нападача те да је против њих поднесена кривична пријава.

– Полицијски службеници су упућени на место догађаја. Утврђено је да је више особа напало скупину од пет млађих особа (26-годишњака, 26-годишњакињу, двојицу 21-годишњака и једног 22-годишњака), које су том приликом лакше повредили. Убрзо након догађаја у Супетру је ухапшен 22-годишњак, због сумње да је учествовао у нападу и том приликом повредио 26-годишњака. Код 22-годишњака је утврђена алкохолисаност, те је смештен у посебну просторију до престанка деловања опојног средства. Јутрос око 10 сати у Сплиту је ухапшен 19-годишњак, такође због сумње да је учествовао у наведеном догађају, те је приведен у службене просторије – стоји у саопштењу, а преноси 24 сата.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Ало.рс/М.Ч.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ