Регион

БОСНА ДИЖЕ ВОЈСКУ! Чека се распоређивање оружаних јединица на ГРАНИЦИ СРБИЈЕ и ЦРНЕ ГОРЕ!

Предлаже се и хитно одржавање ванредне седнице Већа министара БиХ на тему журног и свеобухватног ангажовања свих расположивих капацитета Министарства одбране БиХ.

Члан Председништва БиХ Жељко Комшић упутио је и службено захтев за одржавање хитне седнице Председништва БиХ због мигрантске кризе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Комшић, такође, предлаже да Председништво БиХ наложи министарки одбране Марини Пендеш да заповеди употребу и размештај војно-полицијских, инжењерских, извиђачких као и других јединица Оружаних снага БиХ ради подршке и помоћи патролама Граничне полиције БиХ у контроли границе БиХ са Србијом и Црном Гором ради спречавања илегалних прелазака државне границе.

Према овом предлогу, употреба и размештај јединица Оружаних снага БиХ не подразумева коришћење наоружања и бојевих средстава.

Употреба и размештај Оружаних снага БиХ дуж границе с Републиком Србијом и Црном Гором предлаже се ради проблема илегалне имиграције у БиХ из земаља Азије и Африке, противно важећим законима и визном режиму БиХ.

Комшић предлаже и да Председништво БиХ предложи хитно одржавање ванредне седнице Већа министара БиХ на тему журног и свеобухватног ангажовања свих расположивих капацитета Министарства одбране БиХ , као и управних организација БиХ са оперативном самосталношћу у саставу Министарства сигурности БиХ ради решавања проблема илегалне имиграције у БиХ из земаља Африке и Азије противном важећим законима и визном режиму БиХ.

Према овом предлогу, Председништво БиХ предлаже хитно одржавање седнице Већа министара БиХ будући да је Уставом БиХ прописана искључива надлежност институција БиХ кад је у питању политика и регулисање питања имиграције, избеглица и азила.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ