Србија

МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ НАСРНУО НА ВОДИТЕЉА ОТКРИО РАЗЛОГ:“Жика је убица, тукао ми је оца! Нисам знао да је он, иначе бих га згазио!“

Слободан Поповић (50) из села Санковић ухапшен је након што је песницом ударио популарног ТВ водитеља Живорада Николића, који се у недељу на тргу у Мионици припремао за емитовање своје емисије.

Снимање популарне емисије „Жикина Шареница“ прекинуто је када је међу људе улетео трактор који је возио Слободан Поповић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је из само њему познатог разлога кренуо на Живорада Николића, вређао га и викао погрдне речи, а потом и физички насрнуо на њега.

– Ја сам побегао. Хвала Богу, још имам брзе ноге, па ме није стигао. Он је прво нешто викао, али ми је у почетку све изгледало као шала. Обезбеђење га је брзо савладало, није тачно да ме је шамарао. Снимање смо брзо наставили. Чуо сам да он није баш потпуно у реду и ја га нећу тужити. Жао ми је што се све то догодило у Мионици, волим тамо да идем и тамо је диван народ – рекао је Николић.

Слабих живаца

Мајка ухапшеног трактористе Стана Поповић потврдила је да је Слободан два пута био на ратишту и да је од тада попустио са живцима.

– Мој Слободан је као девојка, никога он не би повредио. Био је на ратиштима и мало је попустио са здрављем. Нема девојку и није се женио, живимо нас троје, Слободан, његова сестра, и ја, издржавамо се од земље. Он је завршио факултет у Шапцу, а шиша овце и тако састављамо крај с крајем – каже мајка ухапшеног трактористе.

Хтео да га згази

Да осумњичени Слободан није најбољег здравља, приметило се и током саслушања.

Поповић је на чисто информативна питања одговарао са “ не знам“, а упитан је шта има да изјави по питању кривичне пријаве, одговарао је да се „ради о директом умишљају и да је био при свести и вољи“.

– Ја само нисам знао да се ради о Живораду Николићу и Љубиши Марићу. Нисам их дуго видео, а иначе да сам знао, изгазио бих их обојицу. Они имају 10, 15, кривичних дела, па и тешка убиства. Тукли су ми оца – рекао је на саслушању осумњичени.

На питање тужилаштва да ли има неких здраствених проблема, психичке или физичке природе, рекао је да је његово здравље „малтене идеално“, а упитан да ли жели да изјави још нешто, кратко је одговорио: “ Трећа срећа“ и одбио да потпише записник.

Осумњичени Слободан Поповић раније је био осуђиван због држања оружја и експлозивних материја, а пре годину дана изречено му је обавезно психијатријско лечење на слободи.

Жика: Мислио сам да је неки шаљивџија

Водитељ је у полицији испричао да је у центру Мионице, заједно са својом ТВ екипом, гледао где ће бити постављена сценографија, када се у моменту појавио тракториста, који је почео да виче.

– Помислио сам да је неки локални шаљивџија који ће бити укључен у програм. Међутим, човек је почео да вређа, псује свима мајку и, без икаквог повода, крену песницом на мене – испричао је Николић.

У тренутку инцидента уз водитеља је био и Љубиша Марић из Мионице, дугогодишњи пријатељ Николића, који је дошао да га поздрави, али је нападач насрнуо и на њега. Потом је побегао, а полиција га је савладала у суседној улици, скинула са трактора и привела.

Изнервирао се због воде на њиви

Према речима мајке ухапшеног, Слободан је тог дана био љут јер им је њива била под водом.

– Био је љут на цео свет, па и на свој живот. Изнервирало га је што нам је њива под водом већ месец дана. Са свих околних њива је вода отишла, само у нашу још не може да се уђе. Слободан се жалио, али није нам се нико обраћао, па се изнервирао, сео на трактор и отишао до Мионице. Ваљда неће да га отерају на робију, сестра иде да га посети – каже Стана Поповић.

 

Извор: Телеграф.рс/ Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ