Спорт

ШОК! НАГОВЕШТАВА СЕ КРАЈ! Федерер и Ђоковић ће ускоро отићи у пензију због њихових породица!

Један од тренера Рафаела Надала, Франциско Роиг, наговестио је да ће се Роџер Федерер и Новак Ђоковић пензионисати у скоријој будућности!

Надал (33) је у недељу освојио свој 18. Грен слем, а своју 12. титулу на Отвореном првенству Француске!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овим подухватом Шпанац има предност у односу на Ђоковића који има 15 освојених Грен слемова, а испред њега је Федерера који је рекордер у мушкој конкуренцији са 20. титула!

Овај трио се бори и за назив најбољег тенисера икада, а Роиг мисли да ће се Федерер и Ђоковић пензионисати пре Рафе због породичног начина живота, који ће донети предност светском броју 2.

„Ова титула ће дати крила Рафи да освоји још више!“ – рекао је Роиг након Надалове победе на Ролан Гаросу!

„Титуле хране жељу за побеђивањем, у Грен слемовима Федерер је најбољи играч у историји, а он има 37 година и четворо деце. Видећемо да ли ће отићи и посветити се њима, пошто је већ урадио све што је требао да уради!“ – рекао је освајач девет АТП титула, а онда се надовезао:

„Ђоковић има два сина, видећемо да ли ће урадити исто. Надал, Федерер и Ђоковић више не размишљају да буду први у овом тренутку, већ први у историји овог спорта!“

Његов тренер верује да би Рафа могао да пренесе моментум на Вимблдон и тако дође до прилике да преполови дефицит у односу на Федерера!

„На крају турнира сам му рекао: ‘Толико си добар, копиле!“ рекао је Франциско и открио да се Надал после пораза од Тима у Барселони у свлачионици исповедао да он не мисли да је Аустријанац бољи од њега!

„Рафа може да освоји Вимблдон ове године“ – самоуверен је Роиг

У међувремену, Надал тврди да није превише фокусиран да престигне Федереров рекорд:

„Ако сустигнем Роџера или пак не, нећу бити превише забринут око тога. Не можеш да будеш исфрустиран све време ако комшија има већу кућу од тебе, или већи ТВ, лепшу башту..“

 

Извор: express.co.uk/ Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ