Свет

ЈЕЗИВО! Земљу ће погодити мегакатастрофа, губици ће бити огромни! Откривено кад да очекујемо велики удар!

Ворен Бафет, трећи најбогатији човек на свету, упозорио је на неминовност “великог удара”, односно катастрофе, у односу на коју ће урагани Катрина и Мајкл деловати као “патуљци”.

“Велика катастрофа, која ће превазићи урагане Катрина и Мајкл, догодиће се – можда сутра, можда за више деценија”, написао је Бафет у годишњем писму деоничарима компаније “Беркшир Хадавеј” из Омахе.

Према његовим речима, та катастрофа може да буде ураган, земљотреси, или може да буде потпуно изненађење, као што је сајбер-напад који би могао да има незамисливе последице. И док други у његовим речима виде само катастрофу, 88-годишњи Бафет види и пословну прилику.

“Кад таква мегакатастрофа удари, имаћемо губитака и они ће бити велики, јако велики. Ипак, за разлику од многих других, ми ћемо настојати да већ наредног дана проширимо посао”, написао је он.

Бафет је један од најуспешнијих светских инвеститора кога, због његових инвестиционих предвиђања, називају “пророком из Омахе”.

Судећи по извештајима геолога, сеизмолога и других научника последњих година, две ствари су јасне: прво, гомилају се докази наше улоге у константној промени климе и, друго, наша способност да предвидимо ризик надолазећих природних катастрофа се побољшава.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Ало.рс

Loading...