Идвајамо Спорт

ПОЗНАТИ ФУДБАЛЕР УМИРЕ 28. ЈУНА! ЗБОГ ВИДЕО ПОРУКЕ ПЛАЧЕ ЦЕО СВЕТ, А ТЕК ПОСЛЕ ОВОГ… „Свестан сам да стиже смрт!

Од човека који је тренирао два и више пута дневно дошао је у стање у којем има само 40 килограма и не жели да га људи жале

Страшна судбина познатог фудбалера и бившег фудбалера који броји последње дане у животу због болести АСЛ ганула је цео свет. Због видео поруке која је обишла планету, али и једне од последњих изјава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У последње време осећам се уморно, чак и након сна. Када се пробудим, имам врло живописне снове и главобољу. Људи који се брину о мени добро обављају свој посао. Ја седим и кажем им шта да раде – рекао је недавно фудбалер.

Од човека који је тренирао два и више пута дневно дошао је у стање у којем има само 40 килограма и не жели да га људи жале.

– Љут сам због болести, што зависим од других људи. Не бојим се смрти. Али осећам се уплашено кад не могу да дишем због болести. Бојим се кад се гушим – рекао је.

Супругу Веронику упознао је док је игра у Зениту, а с њом има и ћерку Изабелу (5) која још не зна да су њеном оцу дани одбројани. Иако су доктори прогнозирали да ће Риксен умрети 2015. године, он је ‘надмудрио’ медицину.

Риксен је сениорску каријеру започео у Фортуни Ситард 1994. и у њој провео три године пре преласка у АЗ, у којем је такође играо три сезоне, а 2000. је потписао за Ренџерсе. Тамо је провео најбоље дане каријере, све до 2006. кад је прво позајмљен, а затим и продат руском Зениту. Вратио се у Фортуну 2010, а тамо је и завршио каријеру 2013. године. За репрезентацију Холандије одиграо је 12 утакмица у раздобљу између 2000. и 2003. године

Он је у последњој фази болести, па је из болничког кревета у Ердриу снимио видеопоруку, у којој уз помоћ апарата зове навијаче на хуманитарно вече, своје последње.

„Поздрав. Имам посебно вече 28. јуна. Како ми постаје све теже, то ће бити моје последње вече. Дођите и претворите га у вече за памћење. Надам се да се видимо ускоро“, поручио је 42-годишњи Риксен, који је каријеру провео играјући на десној страни одбране и везног реда.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ