Србија

ПРЕД СВЕТСКИМ ЛИДЕРИМА ИЗГОВОРИО БЕЗ ПАРДОНА! Због речи председника Француске Ана Брнабић је ЦРВЕНЕЛА и ЦРВЕНЕЛА!

Председник Француске је у контексту напора за савладавање изазова са којима се европске земље суочавају посебно поменуо српску премијерку.

У Женеви је Међународна конференција рада, а учесници скупа, светски лидери, међу којима и премијерка Ана Брнабић, имали су прилику да чују излагање немачке канцеларке Ангеле Меркел и француског председника Емануела Макрона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, посебна част припала је управо нашој председници владе коју је Макрон у свом говору посебно поменуо! Председник је похвалио пред свима, па је Ани чак било помало непријатно јер је издвојена из масе.

Макрон је, говорећи о изазовима са којима се суочавају европске земље, указао на трендове који воде ка „расцепкавању“ закона о раду и нагласио да је потребан ефикасан закон о раду. Он је упозорио да се у Европи поново пољављују проблеми којих годинама није било.

Председник Француске је у контексту напора за савладавање изазова са којима се европске земље суочавају посебно поменуо српску премијерку.

У разговору са српским медијима Брнабић, на питање колико јој то значи, каже:

„Значи ми. Велика пажња посвећена је говору Макрона. Драго ми је што је мене и Србију препознао као једног од партнера и као земљу која такође пролази кроз значајне реформе и њихове изазове, са којима се суочавају и земље каква је Француска.“

Преносимо вам делић Макроновог говора:

– Већ сам раније рекао – бројни шефови држава и влада су укључени у преговоре у оквиру Евроспке Уније. На пример, одајем почаст колегиници премијерки Србије. Постоји дезагрегација социјалног закона и постоје проблеми који нису постојали пре неколико година у Европи и сада се појављују. Из тог разлога ми морамо радити на закону о раду – рекао је Макрон.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ