Србија

ПРЕМИНУЛА ЈЕ У 31 ГОДИНИ: Била је звезда филма “Лепа села лепо горе”, доживела је језиву судбину, а онда и трагично завршила!

Фото: Pixabay.com

Туга.

Филм “Лепа села лепо горе” обележио је једну еру када је у питању домаћа кинематографија. Готово да не постоји особа у нашој земљи, али и у региону, која није пустила сузу уз потресне сцене којима обилује овај филм.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од најупечатљивијих момената у овом остварењу јесте свакако онај када млада учитељица улази у тунел, претучена, обливена крвљу, док главни протагонисти не могу да се договоре ко ће повући обарач и упуцати је.

Ову учитељицу глумила је Вера Дедовић Миљковић, тада двадесетседмогодишња перспективна глумица, којој су сви предвиђали блиставу каријеру пуну успешних улога.

Након емитовања филма “Лепа села лепо горе”, Вера је добила мноштво понуда, па је глумила у драмама “Рај”, “Љубав, женидба и удадба”, “Жеља звана трамвај”, као и серијама “Горе доле” и “Срећни људи”.

Када је била на врхунцу популарности, глумицу је задесила тешка судбина. Она је оболела од најтеже болести, а после кратке борбе је и преминула 19. децембра 2000. године у својој 31. години.

Вера је иза себе оставила ћеркицу Машу и неутешног супруга Бориса. Номинована за Награду “Пере Добриновића” за улогу у драми “Чекајући Годоа” каои и за филм “Лепа села лепо горе” на Филмским сусретима у Нишу. Последњу улогу одиграла је у филму “Сенке успомена”.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Пинк/И. М.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ