Русија Србија

У СЛУЧАЈУ КОНФЛИКТА, НИКО НАМ НЕЋЕ ПОМОЋИ: Вулин ХИТНО обавестио Русију: Планира се нови сукоб Србије и НАТО!

Фото: Јутјуб

Министар одбране Александар Вулин оценио је да су организатори недавних сукоба на Косову желели да изазову војни конфликт између НАТО и Србије, изјавио је министар одбране Александар Вулин у интервјуу за руски магазин „Международнаја жизњ“.

– Који је њихов циљ? Желе да Србија пружи војни одговор и да онда оду код својих савезника НАТО и кажу: ‘Молимо вас заштитите нас!’ То је њихов циљ. Тако би НАТО казнио Србију за њих. Они знају да не могу сами да започну војни конфликт, већ желе да то НАТО учини уместо њих – рекао је Вулин, а пренео Тасс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да је разочаран реакцијом Кфора који није обавестио Србију о планираној операцији косовске полиције 28. маја. Вулин је казао и да се Србија нада руској помоћи у случају евентуалног конфликта на Балкану: „Наравно увек рачунамо на подршку нашег пријатеља Русије. Али увек чинимо све што можемо да спречимо да било ко буде увучен у конфликт“.

Србија је неутрална земља, тако да у случају евентуалног конфликта у региону, како је рекао, нико не би могао да помогне Београду.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ