Србија

ПОСТАВИЋЕ ГРАНИЦУ НА ВРХУ СРПСКЕ ПЛАНИНЕ: Судбоносно питање о нашој земљи – Србија остала ЗАБРИНУТА после одговора: Нешто се спрема…

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун био је гост јутарњег програма водитеља Миломира Марића

Марић је са својим гостом разговарао о актуелној ситуацији у јужној српкој покрајини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар Дачић је јуче најавио да се спрема напад на Север Косова, стално се прети са новом „Олујом“ и „Бљеском“. Је ли постоји опасност да дође до неке интервенције Приштине? – упитао је Марић.

– Има много индикатора који могу да укажу да се нешто спрема, када је у питању војна, полицијска или друга акција. Министар Дачић је упозорио на могуће диверзије, дефинисао је да је приоритет Трепча, да би они жели физички да овладају комбинатом који је у северном делу Косовске Митровице.

Трепча и Газиводе и трафо-станица Лавач могли би да буду мете физичког запоседања од стране Албанаца. Када погледате шта се све дешава у континуитету, те сталне провокације које тестирају могућности и српског народа и државе Србије, знате, када они упадну са толиком силом сем што застрашују и пребију људе, они тестирају наше могућности како ћемо реаговати у евентуалним сличним ситуације које би биле опсежније – напомиње Дрецун.

Марић је поставио питање да ли је овај упад јединица Росу да ли је био сачекуша за Србе?

– Када пажљиво анализирамо шта се десило, они су се спремили за стопостотну кризну ситуацију и то је оно што вам говорим да се врши тестирање наше реакције. Имате сталне провокације којима се тестира наше реаговање, изузетно су појачане обавештајне активности.

Постоји Косовска обавештајна агенција која легално делује, постоји илегална Тачијева служба Шик. То је илегална служба, из ОВК је остала, Кадри Весељи је шеф, то је партијска служба Хашима Тачија и те странке и она је нарочито присутна на северу Косова. Имате појачано обавештајно деловање појединих западних служби, имате електронско надгледање, испитује се расположење становништва, могуће реакције…

Они покушавају да нађу људе који ће интересе Приштине да стављају испред интереса српског народа. Све то указује на припреме – рекао је Дрецун и додао:

-Трећа компонента на основу које може да се донесе оцена да они припрамају неку акцију, јесте гомилање снага, они имају специјалне јединице, имају ФИТ имају ЊСО, то је бивши Росу, тридесет одсто су подигли бројно стање те јединице и врше њихову концентрацију у некој врсти потковице према северу. Као значајне снаге имате такозваних косовских безбедоностних снага, онда имате илегалне формације, то су организоване криминалне групе, имате радикални исламистички покрет..

Тероризам, криминал и политика су на Косову измешани. Када све то погледате, видите да Приштина има капацитете да може насилно да уђе на Север. Они хоће да поставе границу самопроглашене државе на Копаонику – закључује Дрецун.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ