Русија Србија

ПОШТОВАНИ ПРЕДСЕДНИЧЕ, ДРАГИ ПРИЈАТЕЉУ… Вучић ХИТНО писао Путину, у одсудном тренутку за Србију!

Председник Србије Александар Вучић упутио је вечерас писмо председнику Русије Владимиру Путину у коме му је честитао национални празник и поручио да је Дан Русије више од празника и светковина слободарства и независности уз које је руски народ очувао своју државност и утемељио данашњу Русију.

Председник Вучић је писмо прочитао на пријему поводом Дана Русије који је организовао одлазећи амбасадор Александар Чепурин:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Поштовани председниче, драги пријатељу, примите моје срдачне честитке поводом националног празника, уз најбоље жеље за даљи напредак пријатељске Русије и благостање братског руског народа. Дан Русије је више од празника. То је светковина сваког поносног руског грађанина, као и сваког пријатеља Ваше земље, који поштује непролазне вредности слободарства и независности – истакао је Вучић у писму

– Уз те идеале је руски народ, кроз историју, очувао своју државност, традицију и културу, и утемељио данашњу Русију, која, уз промишљено, пожртвовано и енергично лидерство, иде чврсто утемељеним путом успеха.

Искрено ме радују достигнућа Русије и руског народа на унутрашњем и међународном плану и, као председник Србије, поносим се блискошћу наших двеју земаља.

Стратешки партнерски односи Србије и Русије, засновани на историјском пријатељству, као и на међусобном разумевању и поштовању, потврђени су Вашом недавном посетом. Она је била од великог значаја за даљи развој политичког дијалога и економске сарадње и оставила је траг у нашој заједничкој историји, али и у, слободан сам да кажем, душама српског народа.

– Уверен сам да ћемо будућност српско-руских односа градити на том темељу, кроз остваривање конкретних заједничких пројеката – поручио је Вучић у писму руском председнику.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ