Србија

АЛАРМАНТНО ЗРАЧЕЊЕ! РХМЗ ЈЕ ОВЕ ГРАДОВЕ ОЗНАЧИО ЦРВЕНОМ БОЈОМ: Метеоролог саопштио грађанима ЛОШЕ ВЕСТИ!

У Србији се до краја недеље очекује веома топло и спарно време са температуром и до 36 степени, а на снази ће бити наранџасти метеоаларм, кажу у Републичком хидрометеоролошком заводу (РХМЗ).

Метеоролог Слободан Совиљ рекао је Тањугу да ће се наредних дана највише дневне температуре кретати до 33 до 36 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После подне и увече, уз локални развој облацности, краткотрајна киша или пљусак са грмљавином оцекују се понегде на истоку и југоистоку Србије.

Од идуће недеље очекује се „освежење“ односно осетни пад пемпературе, а највиша дневна биће око око 29 или 30 подеока.

Због велике влаге, упркос паду тепетаруре биће спарно време повремено са локалним пљусковима и грмљавином, а понегде се може очекивати појава града.

Падавине неће бити тако обилне као почетком месеца, али се може очекивати да за кратко време падне 10 до 20 литара кише по квадратном метру, рекао је Совиљ.

Такво време потрајаће све до 23. јуна, а онда се може очекивати пад температуре за још који степен, каже Совиљ.

РХМЗ ће у складу са временским приликама издавати упозорења и најаве у циљу информисања грађана.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је данас на висок ниво УВ зрачења у целој Србији у наредна три дана, а посебно у Сјеници, на Копаонику и на Златибору.

Наредна три дана многи градови и места у Србији означени су црвеном бојом.

Индекс УВ зрачења данас је највиши у Сјеници и износи 10 док је, између осталог, на Златибору, Копаонику, у Београду, Новом Саду, на Палићу, Нишу, Лесковцу – 9.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ