Русија Свет

АМЕРИЧКА ОСВЕТА: Нападнута турска војска, Путин подигао СУХОЈЕ, ЖЕСТОК одговор Русије!

Авиони Ваздушно-космичких снага Русије извели су напад на положаје терориста у Идлибу по координатама које су добили од турске стране, саопштило је руско Министарство одбране.

Терористи су ноћас гранатирали пункт за осматрање Оружаних снага Турске, који се налази у подручју висоравни Џебел-Завија, у провинцији Идлиб.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због претње својим војницима, турска команда се обратила руском Центру за мирење зараћених снага са молбом за помоћ, након чега су изведена четири напада на позиције терориста.

– По координатама које је навела турска страна, авиони Ваздушно-космичких снага Русије извели су четири напада. У подручју Докха убијен је велики број терориста и уништена је артиљерија из које су гранатиране турске осматрачнице – наводи се у саопштењу.

У саопштењу Министарства одбране Русије наглашено је да ће бити настављена тесна сарадња руске и сиријске команде у борби против тероризма у Сирији.

Раније је турски председник Ердоган рекао да је Турска већ купила руски С-400 и да је то завршена прича, што се Американцима није свидело па су обуставили обуку турских пилота за авионе Ф-35.

Зашто је ово толико важно? Џихадисти су гађали први пут турску осматрачницу, а турска команда обавестила Русе да реагују, што су ови урадили. Дакле, неко је наредио милитантима да нападну турску осматрачницу, зар то није чудно?!

 

Извор: Ало/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ