Русија Свет

АМЕРИЧКА ОСВЕТА: Нападнута турска војска, Путин подигао СУХОЈЕ, ЖЕСТОК одговор Русије!

Авиони Ваздушно-космичких снага Русије извели су напад на положаје терориста у Идлибу по координатама које су добили од турске стране, саопштило је руско Министарство одбране.

Терористи су ноћас гранатирали пункт за осматрање Оружаних снага Турске, који се налази у подручју висоравни Џебел-Завија, у провинцији Идлиб.

Због претње својим војницима, турска команда се обратила руском Центру за мирење зараћених снага са молбом за помоћ, након чега су изведена четири напада на позиције терориста.

– По координатама које је навела турска страна, авиони Ваздушно-космичких снага Русије извели су четири напада. У подручју Докха убијен је велики број терориста и уништена је артиљерија из које су гранатиране турске осматрачнице – наводи се у саопштењу.

У саопштењу Министарства одбране Русије наглашено је да ће бити настављена тесна сарадња руске и сиријске команде у борби против тероризма у Сирији.

Раније је турски председник Ердоган рекао да је Турска већ купила руски С-400 и да је то завршена прича, што се Американцима није свидело па су обуставили обуку турских пилота за авионе Ф-35.

Зашто је ово толико важно? Џихадисти су гађали први пут турску осматрачницу, а турска команда обавестила Русе да реагују, што су ови урадили. Дакле, неко је наредио милитантима да нападну турску осматрачницу, зар то није чудно?!

 

Извор: Ало/rs.sputniknews.com

Loading...