Србија

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА: Ђорђе је Ивану пекао пеглом, изломио јој прсте, пробушио јој плућа мотком! Ево каква га КАЗНА чека!

Тужилаштво је такође тражило продужење притвора о чему ће одлучити судија Основног суда у Новом Саду

Ђорђе Лацковић је ухапшен 14. марта и суд је, по захтеву тужилаштва, до сада два пута продужавао притвор по 30 дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Основно јавно тужилаштво у Новом Саду је 10. јуна подигло оптужницу против Ђорђа Лацковића (24) због кривичног дела насиље у породици, потврђено је за Телеграф.рс. После спроведене истраге Тужилаштво Лацковића терети за тешке телесне повреде које је нанео својој девојци Ивани Филиповић (22), коју је претукао 12. марта ове године.

За ово кривично дело, према члану 194. Кривичног законика запрећена је затворска казна од две до десет година.

Тужилаштво је такође тражило продужење притвора о чему ће одлучити судија Основног суда у Новом Саду.

– Чека се заказивање главног претреса у Основном суду, наводи се у одговору Тужилаштва. Ђорђе Лацковић је ухапшен 14. марта и суд је, по захтеву тужилаштва до сада два пута продужавао притвор по 30 дана – речено је Телеграфу.

– Тужилаштво, након спроведене истраге, дана 10.06.2019. године пред Основним судом у Новом Саду подигло је оптужницу против Лацковић Ђорђа због кривичног дела насиље у породици из члана 194. став 3. у вези става 1. Кривичног законика, као и да је Тужилаштво, у смислу члана 211. Законика о кривичном поступку, тражило продужење притвора именованом, а који се у притвору налази по Решењу судије за претходни поступак Основног суда у Новом Саду број КПП 213/19 од 14.03.2019. године, те да се чека заказивање главног претреса од стране тог суда – пише у одговору Тужилаштва који нам је достављен.

ЗБОГ ЉУБОМОРЕ ЈЕ ПАКО ДЕВОЈКУ ПЕГЛОМ И УБАДАО ЈЕ НОЖЕМ

Ивана је 12. марта задобила тешке повреде због чега је пребацена у Институт за плућне болести у Сремској Каменици, на одељење грудне хиругије.

Осумњичени јој је рукама, ногама, и дрвеном мотком поломио ребра, пробио јој плућа, ножем унаказио лице и пеглом јој пекао руке.

Задобила је вишеструке преломе ребара, нагњечење грудног коша, нагњечење плућног крила, пробушене су јој плућне марамице, а имала је и крв у плућима, бројне повреде и опекотине по лицу и рукама, као и више убода и посекотина на бутинама.

Лацковићу је по хитном поступку издата забрана приласка оштећеној и наредба да напусти стан у коме су заједно живели. Прошле недеље му је продужен притвор за још 30 дана.

„НИСАМ ХТЕО ТАКО ДА ЈЕ ПРЕБИЈЕМ“

Ђорђе се пред тужиоцем бранио да „није хтео да је толико пребије“.

– Полудео сам од љубоморе. Тукао сам Ивану, али нисам хтео да оде тако далеко – правдао се Лацковић у Основном суду у Новом Саду.

Ако трпите насиље или знате неког ко трпи насиље, позовите СОС телефон 0800 – 35 00 36
(*ово је број СОС телефона лиценцираног од Министарства за РЗБСП)

 

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ