Русија Свет Србија

СРБИЈА МИРИ РУСЕ И АМЕРЕ: Путин и Трамп се састају у Београду?! Дачић најавио – све спремно за организацију преговора!

Србија је спремна да се одржи самит Руске Федерације и Сједињених Америчких Држава на њеној територији и постане веза за успостављање дијалога између Москве и Вашингтона, изјавио је први заменик премијера и министар спољних послова балканске државе Ивица Дачић.

У среду је порпарол руског председникам Дмитриј Песков изјавио је за РИА Новости да Москва још увек није добила никакав предлог од Вашингтона за састанак руског и америчког председника, Владимира Путина и Доналда Трампа, будући да Американци нису покренули припреме за преговоре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дачић је за „Известија“ рекао да је српско руководство заинтересовано за унапређење руско-америчких односа и нормализацију ситуације на међународној сцени. Српски министар спољних послова је нагласио да је земља спремна да постане „веза и мост за успостављање дијалога између Москве и Вашингтона“.

Већ смо то предложили пре две године и предложићемо поново. Мислим да је ово идеално решење. Београд је одувек био место сусрета различитих политичких снага. Стога смо спремни организовати такве преговоре – рекао је Дачић.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ