Свет

ЦЕО СВЕТ СТРАХУЈЕ ОД НАЈГОРЕГ: Велика сила ударила шамар Америма! Окренули леђа Трампу, ПОЧИЊЕ НОВИ РАТ!

Фото: Јутјуб

Вест одјекнула као бомба.

Индија је одлучила да уведе тарифе на 29 америчких производа након што су САД решиле да јој укину повлашћени статус у трговини, објавили су локални медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очекује се да ће те тарифе бити уведене наредне недеље а погодиће одређене врсте робе, као што су лешници, бадеми и јабуке, чиме би почео трговински рат између Индије и САД.

Индија је претходно, пре годину дана, објавила намеру да уведе тарифе на 30 америчких производа у вредности од 240 милиона долара као одговор на америчке тарифе на увоз челика и алуминијума из Индије.

Међутим, Индија је одлагала увођење тих тарифа неколико пута од првобитне најаве, а сада рок за увођење истиче 16. јуна.

Раније овог месеца, САД су укинуле Индији повлашћени статус земље у развоју наводећи као разлог њен неуспех да увери званични Вашингтон да ће „обезбедити равноправан и адекватан приступ свом тржишту.

Као одговор на саопштење Сједињених Држава, Министарство трговине Индије инсистирало је тада на томе да ће наставити да јача везе са администрацијом у Вашингтону упркос тој одлуци.

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ