Русија Србија

ГЕНЕРАЛ ВЕСЛИ КЛАРК ШОКИРАО АЛБАНЦЕ: Путин би ратовао за Србе на Косову!

Бивши шеф НАТО, који је командовао бомбардовањем Србије, у Приштини упозорио Албанце да би отворени сукоб са Србима увукао у рат и Русију

Амерички генерал Весли Кларк, бивши шеф НАТО који је командовао бомбардовањем Србије, потпуно је шокирао Албанце усред Приштине упозорењем да би отворени сукоб са Србима увукао у рат и Русију!

Кларк истиче да на Балкану постоји ризик од новог рата, који би могао да изазове управо руски лидер Владимир Владимирович Путин. Према његовим речима, шеф руске државе ‘само чека своју шансу’. Наши саговорници, врсни војни и безбедносни стручњаци, оцењују да је овом изјавом Кларк заправо упозорио Албанце са Косова да би у случају отвореног сукоба Русија стала на страну Србије!

‘Кризно подручје’

Амерички генерал, који се тренутно налази у Приштини, каже да је Балкан један од региона које Путин може да претвори у ‘кризно подручје’.
– То је криза која чека тренутак и кад год Путину затреба, он ће је започети. Путин само чека своју шансу. Можда овде, на Косову, а можда и у Украјини, можда у балтичким земљама – наглашава генерал Кларк, преноси приштинска РТК.

Коментаришући ове наводе, бивши потпуковник Контраобавештајне службе (КОС) Љубан Каран оцењује да се амерички генерал служи старим пропагандним триковима из времена НАТО агресије на Србију.

– Кларк и овог пута унапред амнестира оне који непрестано провоцирају сукоб, а то су његови блиски саборци из Приштине. Овде је јасна Кларкова инсинуација да ће евентуални ратни сукоб изазвати Србија, и то по наговору и уз подршку Русије. Међутим, Американци тиме само правдају своје присуство у војној бази “Бондстил” на Косову јер, како тврде, Руси наводно само чекају прилику да упадну на Косово. Од свега овога је тачно само то да би Руси сигурно пружили сву потребну помоћ и подршку Србији ако јој Албанци буду наметнули неки нови рат. И то је генералу Кларку потпуно јасно – подвлачи Каран.

Замена теза

Милисав Паић, председник Српског спољнополитичког круга, каже да Кларкова изјава представља класичну замену теза у маниру ‘држите лопова’.
– У јеку свакодневних провокативних изјава и поступака Харадинаја, Тачија, Весељија и других, укључујући упаде специјалаца РОСУ на север Косова са циљем да се изазове реакција Србије, Кларкова изјава израз је лицемерја и пребацивање одговорности за евентуалну ескалацију насиља на другу страну, у овом случају на Србију. Очигледно је да су се јако измениле међународне околности у којима би сваки непромишљени корак Приштине могао да доведе до развоја догађаја који не би одговарао интересима САД и додатно би удаљио могућност за решавање проблема Косова на штету Србије – закључује Паић.

Ђурић: Приштина демонстрира силу

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић информисао је јуче председника Одбора за спољне послове Алтернативе за Немачку (АФД) и немачког савезног посланика Армина-Паулуса Хампела о политичкој и безбедносној ситуацији у јужној покрајини. Ђурић је указао на опасне и несагледиве последице које могу имати све учесталије албанске демонстрације силе на северу покрајине и истакао да све политичке снаге које желе стабилну и просперитетну Европу морају уложити озбиљнији напор да се Приштина уразуми.

 

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ