Србија

МЕШТАНИ СЕЛА У СТРАХУ: Језива ПОШАСТ се надвила над селима у околини Краљева! Народу речено да НИКАКО не излази на ГРОБЉЕ

“Уношењем хране и, по нашим обичајима, љубљењем споменика, постоји велики ризик за добијање заразних болести на том подручју”, каже директор Завода за јавно здравље Краљево.

Гробље у селу Адрани код Краљева потпуно је поплављено почетком јуна. И поред две акције дезинфиковања гробља, оно још није безбедно, пише “краљево.биз”. Стравичну слику надгробних споменика који вире из воде, забележили су тада многи који су туда прошли.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Александра Мацана, директора Завода за јавно здравље Краљево, гробље је очишћено и већ два пута дезинфиковано, међутим, још увек постоји епидемиолошки ризик.

– То значи да постоји оправдани разлог за сумњу да може бити угрожено здравље људи. Молио бих грађане Адрана, који би одали пошту својим преминулима на празник Задушнице, да овог пута то изоставе и верски обред обележе паљењем свећа у цркви. Уношењем хране и, по нашим обичајима, љубљењем споменика, постоји велики ризик за добијање заразних болести на том подручју. Комунална полиција ће оградити тај простор, нећемо никога спречавати да прође, али бих молио људе да схвате озбиљност ситуације и да не угрожавају своје здравље – рекао је Мацан и додао да треба избећи додатне проблеме који могу да настану у овој ситуацији.

Директор Завода за јавно здравље је истакао да се дезинфекција поплављеног краљевачког подручја наставља, па замолио грађане да све пријаве поднесу Одељењу за цивилну заштиту, у Скопљанској улици.

 

Извор: Ало/Телеграф.рс/В.М.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ