Србија

ОСТАЛИ СМО ПРАВИ ПРИЈАТЕЉИ, ЗВАЛИ СМО ГА ПОЛДИ: Погледајте снимак председника Вучића из 1980.

У оквиру емисије „Трезор“ на Радио телевизији Србије недавно је емитован снимак из 1980. године са манифестације „Радост Европе“, када је, игром случаја, изјаву за ту телевизију дао данашњи председник Србије Александар Вучић, тада десетогодишњак.

Вучић је тада говорио о утакмици која је одиграна у оквиру манифестације „Радост Европе“ са другарима из иностранства, али и о дечаку из Аустрије кога је те године угостио у свом дому.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, у оквиру манифестације деца која су дошла у Србију боравила су код београдских основаца, а у дом данашњег председника Србије био је дечак из Аустрије по имену Леополд Вишер.

„Он се доста интересовао за спорт, нарочито за учешће „Црвене звезде“ у европском куповима јер је тада звезда играла заиста одлично. На њихову жељу ми смо овде одиграли једну пријатељску утакмицу, и ми смо победили, али без обзира на наше радовање и њихово туговање ми смо остали прави пријатељи чија пријатељства нико неће моћи да избрише. Он се звао Леополд Вишер а надимак му је био Полди“, рекао је тада десетогодишњи Вучић.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ