Свет

ШАМАРЧИНА АМЕРИМА! Савезници им окренули ЛЕЂА: Неће више СЛЕПО слушати директиве из Пентагона! Ево шта траже од Вашингтона

Влада Јапана сматра да су тврдње САД о умешаности Ирана у напад на нафтне танкере у Оманском заливу неубедљиве и тражи од Вашингтона да достави додатне доказе за своје претпоставке, саопштила је агенција Кјодо позивајући се на неколико извора из Владе Јапана.

– Влада Јапана не дели мишљење САД о умешаности Ирана у нападу на танкере код Ормуског мореуза и, како се испоставило, обратила се америчкој страни са захтевом за додатне доказе. Мишљење је да су тврдње САД недовољно убедљиве – навела је агенција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ирански и арапски медији су 13. јуна саопштили да су у Оманском заливу торпедима нападнута два нафтна танкера, што је проузроковало експлозије и пожар. Нема званичних потврда о томе шта је узрок инцидената. Сви чланови посада нападнутих бродова су евакуисани на територију Ирана.

САД су за инцидент оптужиле Иран, не изневши конкретне доказе за ту тврдњу. Техеран је оптужбе оценио као неосноване. Министарство иностраних послова Русије је позвало све међународне актере да се суздрже од брзоплетих закључака док се не заврши истрага о инциденту.

 

Извор: Ало.рс/ Информер

 

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ