Свет

ИСТИ СЦЕНАРИО КАО ЗА ЈУГОСЛАВИЈУ! Американци спремни за НОВИ РАТ, разрадили сурове намере, али овај противник ће им доћи главе!

„САД разматрају све опције супротстављања Ирану, укључујући војну, али Вашингтон не жели рат са Техераном“, рекао је амерички државни секретар Мајкл Помпео.

„Сједињене Државе разматрају цео спектар опција (супротстављања Ирану). Ми смо неколико пута о томе информисали председника (Доналда Трампа) и наставићемо да га обавештавамо“, рекао је Помео.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одговарајући на питање новинара да ли САД разматрају ратну опцију против Ирана, државни секретар је одговорио: „Наравно“.

Он је додао да је „председник Трамп врло јасно рекао да не жели да иде у рат“. Према Помпеовим речима, амерички лидер разматра све опције које треба да се предузму како Техеран не би добио нуклеарно оружје.

„Ми, у сваком случају имамо надлежности да заштитимо америчке интересе. Не заборавите, они су напали амерички дрон“, додао је он.

Подсетимо, побуњеници у Јемену, Хути, уз подршку иранских снага оборили су почетком месеца амерички шпијунски дрон МQ-9 „рипер“, наводи се у саопштењу Централне команде америчких Оружаних снага (Центком) која је одговорна за Блиски исток и Централну Азију

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ