Србија

ИЗГРАДИЋЕ СТАНОВЕ НА ТИТОВОМ ГРОБУ! Тајкуни хоће да ископају председника СФРЈ и сруше Кућу цвећа! План тежак четири милијарде евра!

Подухват који би, уколико им пође за руком, променио много тога, чак и историју! Наиме, како „Ало!“ сазнаје, недавно, пре недељу дана, одржан је састанак двојице тајкуна, на којем је између осталог разматран и план да се домогну површине од 3,2 хектара (парк), као и 5.252 квадратих метара (Музеј Југославије) у Београду.

Поменута површина одговара површини Музеја Југославије, који је 2013. проглашен институцијом од изузетног значаја и који подразумева Стари музеј, Музеј „25. мај“ и Кућу цвећа, где је сахрањен југословенски маршал Јосип Броз Тито.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ради се о пројекту који је тежак више од милијарду евра, а уколико им пође за руком да изгурају свој план, то би подразумевало селидбу збирки које се чувају у музеју у друге музеје, док би Јосип Броз Тито био ексхумиран и сахрањен у Алеји заслужних грађана или на неком другом месту, што њих и не интересује превише – објашњава наш добро обавештени извор и наставља:

– Намера је да се ту изгради екслузивни стамбено-пословни комплекс, чија би вредност убедљиво премашила све што је до сада изграђено у Београду. За тај пројекат, осим двојице домаћих тајкуна, заинтересоване су и озбиљне стране компаније. Упркос томе што би реакција јавности била изузетно негативна, морали би да добију и дозволе и сагласност градских, као и републичких власти, што се у овом тренутку тешко може очекивати.

С друге стране, унук Јосипа Броза, Јошка Броз, лидер Комунистичке партије у Србији, наводи за „Ало!“ да није чуо за такав план, али и додаје да га не би зачудило да неко заиста тако нешто намерава да уради:

– Код нас је све могуће, можда се ради о горњем делу, где је била резиденција, јер видим да тамо нико ништа не ради, то стоји од бомбардовања, али не верујем да би народ дозволио да преместе Тита. За неке ствари не постоји новац и, ако треба, бранићемо његов гроб својим телима – навео је Јошка Броз

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ