Регион Србија

КРШ И ХАОС У ПОДГОРИЦИ: Саветница амбасадора у Турској би спалила српску цркву И СВА ГОВЕДА ТАМО, МИП Црне Горе се хитно оградио!

Министарство спољних послова Црне Горе оградило се од ставова против Српске православне цркве које је Мирна Никчевић, прва саветница у Амбасади Црне Горе у Анкари, изнела на Фејсбуку у дискусији о Тројичинданском сабору, који је 15. јуна одржан испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Никчевићева се укључила у дискусију пријатељице, која је на Фејсбуку објавила фотографије са сабора и пријатељима пожелела мир и љубав, и прво написала да је остала без текста, али да је боље што је тако, јер “не би био пријатан”.

Пријатељица ју је подсетила на дане када су ишле заједно у манастир Дајбабе, на шта је уследио опширнији одговор Никчевићеве, са елементима који се могу окарактерисати као говор мржње.

“Што се тиче Дајбаба, ишла сам тамо да се зај****ам са поповима мрзним… Одлучи се, или си за тековине либерала или кољача примитивних”, наводи се, поред осталог, у коментару Никчевић. Потом је додала да би “запалила Срам и сва говеда тамо”.

Саветница амбасадора Милића није одговорала на питања Вијести о спорним коментарима. Редакција није добила одговор ни црногорске Амбасаде у Турској, али су на говор мржње особља из дипломатског представништва државе Вијестима одговорили из МИП.

“Ставови и коментари Мирне Никчевић, саветнице у Амбасади Црне Горе у Анкари, изнети на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук у преписци са пријатељима, ни на који начин не одражавају ставове овог Министарства, нити државе Црне Горе”, казали су Вијестима из ресора Срђана Дармановића.

Мирна Никчевић

Не прецизирајући какве, најавили су и да ће предузети одређене мјере због понашања Никчевићеве.

“МИП ће предузети потребне мере како бисмо спречили слично понашање дипломата и других запослених, како на раду у Црној Гори, тако и у дипломатско-конзуларним представништвима наше државе, а који су у обавези да у вршењу својих послова на радном мјесту и ван радног места, у току радног времена и ван радног времена првенствено штите интересе и углед државе Црне Горе, њених органа и институција”, казали су из тог ресора.

 

Извор: Vijesti.me/ Курир.рс

Loading...