Регион Србија

КРШ И ХАОС У ПОДГОРИЦИ: Саветница амбасадора у Турској би спалила српску цркву И СВА ГОВЕДА ТАМО, МИП Црне Горе се хитно оградио!

Министарство спољних послова Црне Горе оградило се од ставова против Српске православне цркве које је Мирна Никчевић, прва саветница у Амбасади Црне Горе у Анкари, изнела на Фејсбуку у дискусији о Тројичинданском сабору, који је 15. јуна одржан испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Никчевићева се укључила у дискусију пријатељице, која је на Фејсбуку објавила фотографије са сабора и пријатељима пожелела мир и љубав, и прво написала да је остала без текста, али да је боље што је тако, јер „не би био пријатан“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пријатељица ју је подсетила на дане када су ишле заједно у манастир Дајбабе, на шта је уследио опширнији одговор Никчевићеве, са елементима који се могу окарактерисати као говор мржње.

„Што се тиче Дајбаба, ишла сам тамо да се зај****ам са поповима мрзним… Одлучи се, или си за тековине либерала или кољача примитивних”, наводи се, поред осталог, у коментару Никчевић. Потом је додала да би „запалила Срам и сва говеда тамо“.

Саветница амбасадора Милића није одговорала на питања Вијести о спорним коментарима. Редакција није добила одговор ни црногорске Амбасаде у Турској, али су на говор мржње особља из дипломатског представништва државе Вијестима одговорили из МИП.

„Ставови и коментари Мирне Никчевић, саветнице у Амбасади Црне Горе у Анкари, изнети на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук у преписци са пријатељима, ни на који начин не одражавају ставове овог Министарства, нити државе Црне Горе”, казали су Вијестима из ресора Срђана Дармановића.

Мирна Никчевић

Не прецизирајући какве, најавили су и да ће предузети одређене мјере због понашања Никчевићеве.

„МИП ће предузети потребне мере како бисмо спречили слично понашање дипломата и других запослених, како на раду у Црној Гори, тако и у дипломатско-конзуларним представништвима наше државе, а који су у обавези да у вршењу својих послова на радном мјесту и ван радног места, у току радног времена и ван радног времена првенствено штите интересе и углед државе Црне Горе, њених органа и институција“, казали су из тог ресора.

 

Извор: Vijesti.me/ Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ