Србија

ПАТРИЈАРХ БАЦА АНАТЕМУ НА МИЛА! Ђукановић починио СТРАШАН ГРЕХ! Црква покреће обред који ће га предати СТРАВИЧНОМ ПРОКЛЕТСТВУ!

Оно што сада чини председник Црне Горе, и наговештава да ће чинити, изазива чуђење целог света и та дела која се најављују чине да се сви владари црногорски – Свети Петар Цетињски, Петар Други, књаз и краљ Никола преврћу у гробовима, истакао је патријарх српски Иринеј.

Нека му да Бог ума да размисли шта чини и да не заслужи проклетство и осуду целог српског народа и Српске православне цркве – рекао је патријарх спрски Иринеј и на тај начин најавио могућност анатемисања Мила Ђукановића ако не одустане од намере да непризната црногорска православна црква добије аутокефалност и срамног предлога закона који предвиђа отимање 650 српских светиња на тлу Црне Горе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је упозорио је да би Ђукановић могао бити анатемисан, односно предат проклетству, као што се то десило са поглаваром непризнате црногорске православне цркве Мирашем Дедеићем. Патријарх је поручио да је Ђукановић сада на трону својих предака и да чини оно што ни Турци за пет векова нису.

– Турци нису атаковали на црквену имовину, ни комунисти нису то чинили, али дошао је Црногорац да уништи Српску цркву у Црној Гори, која је створила Црну Гору, без које Црна Гора не би ни постојала – додао је Иринеј и истакао да Ђукановић одузима вековну имовину Српске цркве и српског народа.

Народни посланик Владимир Ђукановић казао је да је Мило Ђукановић отишао у страшан грех.

– Нисам неко ко има право у такве ствари да се меша, јер Господ је тај који суди, а у Његово име у овоземаљском животу то чине они којима је Господ дао такав благослов. Као грешник и слуга Божји, чини ми се да је Мило Ђукановић отишао у страшан грех, али о томе нека одлуче они који су од Господа позвани – поручио је он за „Ало!” коментаришући могућност анатемисања Мила Ђукановића.

Шта је проклетство?

Анатема је у данашњем значењу клетва или проклетство. Анатема значи да се онај на кога се односи издваја из заједнице верника и предаје на милост или суд Божји, а од тог тренутка Црква више није одговорна за ту особу, већ анатемисана персона има сама да одговара пред Богом. Анатема је у Православној цркви равна искључењу (екскомуникацији) у Римокатоличкој цркви.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ