Србија

Жељко (24) скочио у ОПАСНУ језерску воду, а онда је почела да се дешава ЈЕЗИВА ДРАМА! Ево шта је несрећни Нишлија намеравао да уради

Нишлија Жељко Величковић (24) утопио се наочиглед четворице својих пријатеља са којима је пливао. Он је подигао руку и без речи потонуо на дно.

Жељко Величковић (24) из Ниша удавио се наочиглед својих пријатеља са којима је у суботу покушао да преплива Крајковачко језеро. Ронилачка јединица Жандармерије јуче је готово цео дан претраживала дно језера, али тело младића није пронађено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се сазнаје од извора из истраге, Жељко је са другарима С. К., Н. С., М. Т. и В. Ј. кобног дана прво отишао до Облачинског језера, где су пили и пекли роштиљ.

Након тога су младићи одлучили да продуже још десетак километара даље до Крајковачког језера, на ком је купање строго забрањено, баш због велике опасности по купаче.

– Жељко и његови пријатељи решили су да препливају језеро. Поскидали су се и ускочили у воду. У тренутку трагедије В. Ј., Н. С. и С. К. су се налазили испред, док су Жељко и М. Т. полако пливали за њима. Када су били на половини језера, Жељко је без речи подигао руке и почео да тоне – прича наш извор из истраге и додаје:

– Његов пријатељ М. Т. је брзо допливао до њега. Стигао је само да га ухвати за прст, али му је он исклизнуо и Жељко је потонуо на дно.

Успаничени младићи су брзо испливали на обалу и одмах позвали полицију, па је за Жељком убрзо почела потрага.

– Припадницима Управе за ванредне ситуације који су трагали за телом убрзо су се прикључили рониоци Жандармерије. Они су са чамцем прелазили са једне на другу страну језера и сонаром покушавали да лоцирају тело младића. Потрага за сада још није дала резултате јер је ометају јаке подводне струје.

Жељков отац каже да његов син није био болестан и да не верује да се удавио зато што му је позлило.

Момак за пример

– Тачно је да се пре неколико година жалио на пробадање у грудима, али водили смо га код лекара, који је установио да нема никаквих здравствених проблема. Жељко је био добар пливач па ми није јасно како је тако изненада потонуо – рекао је очајни отац.

Према речима Верице Величковић, Жељкове мајке, она је за смрт сина сазнала из медија.

– Отишао је на купање са друговима из комшилука, нисам бринула јер знам да је и раније пливао у Крајковачком језеру. Забринула сам се када се није вратио. Покушала сам да га добијем на мобилни телефон, али је био недоступан. Тада се у медијима појавила информација да је мој син настрадао. Жељко је био момак за пример, не знам шта да кажем, мислим да му је срце пукло. Шта ми вреди сад и да га нађу, када сам га заувек изгубила – плачући је рекла Верица.

Иначе, док су рониоци јуче трагали за телом несталог младића, упркос забрани за купаче, и јуче је језеро било пуно младих који су се купали.

 

Извор: Ало.рс/ Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ