Русија Свет Србија

БОЈНО ПОЉЕ – СРБИЈА: Путин и Трамп ХИТНО шаљу специјалце у нашу земљу! Код нас почиње НАЈВЕЋА БИТКА светских сила!

Трампов и Путинов специјалац одмериће снаге у Београду, где ће епилог добити прича о Косову, али и рат великих сила ко ће преузети примат на Балкану.

Након што је стигла потврда лично од Владимира Путина да у српску престоницу на место амбасадора стиже Александар Боцан Харченко, дипломата задужен за најтеже задатке, који је пре десетак година био укључен у решавање косовског питања, нисмо дуго чекали на одговор Доналда Трампа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кајла Скота би тако у Србији требало да наследи заменик амбасадора САД-а у Москви Ентони Годфри, човек који је годинама ангажован на најосетљивијим питањима америчко-руских односа, што показује колико је битан и значајан за Белу кућу.

Није случајно

За Годфрија кажу и да је он уствари главни човек у Москви, док је амбасадор само фигура.

– Нимало случајно, у Београд долазе двојица врхунских и моћних дипломата који имају чврсту подршку Путина и Трампа за решавање свих питања на Балкану, почев од њихових геополитичких интереса када је овај простор у питању, до решавања косовског питања – потврђују добро обавештени извори и додају да су обојица људи који се шаљу у кризна подручја или тамо где се сучељавају интереси њихових земаља са другим светским силама.

Дугогодишњи спољнополитички новинар Јакша Шћекић истиче да у Београд долазе људи који имају искуства.

– Долазе озбиљни играчи па то за нас може да значи да цела ова прича око Косова мора да се заврши у наредних годину дана. Е сад, како ће се завршити, остаје да видимо. Платићемо и ми, али и Приштина ће морати да плати и много је велика штета што је Приштина одбијала било какав договор са Београдом. Овако има да јој се наметне решење и видећемо како ће да прође – закључује Шћекић.

Владислав Јовановић, бивши шеф југословенске дипломатије каже да Русија и Америка имају одређену политику према нама и ко год да је амбасадор, он ће то спроводити.

– Утисак је да Харченко улази у игру кад се игра највише захуктава.

 

Извор: Ало.рс/ Српски телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ