Регион Србија

„ПРАВИМ ЧИСТКУ НЕПОЖЕЉНИХ ЕЛЕМЕНАТА“ Мило безочно прети из Берана: Чувајте се Срби, ово вам је последње упозорење!

Црногорска влада усвојила је Закон о слободи вероисповести, што је Милу Ђукановићу дало одрешене руке за брутално чишћење земље „од свега што има везе са Српством и историјом“

Са усвајањем новог закона о слободи вероисповести, у Црној Гори је појавио и Александар Синђелић, крунски сведок из случаја „Државни удар“, јер му је наводно живот угрожен у Србији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црногорска влада усвојила је Закон о слободи вероисповести, што је Милу Ђукановићу дало одрешене руке за брутално чишћење земље „од свега што има везе са Српством и историјом“.

Након што је Црна Гора ушла у НАТО, суверени владар земље у коју демократија још није стигла, јер власт никада није изгубила изборе (на свим изборима од 1990. до 2019. увек је побеђивала странка на власти) почео је да планира „коначно решење за српски проблем у Црној Гори“, а говором у понедељак увече у Беранама јасно је поручио да спрема „велику чистку од непожељних елемената“.

– Нема намеру Црна Гора да отме метар простора од било кога, али нема намеру ни да с повезом око очију препушта било коме да отима оно што је државно. Данас је време да схвате да носили одело или мантију морају бити једнако одговорни према држави Црној Гори. Морамо им послати опомену да је ово последњи тренутак да то схвате, да нас не доведу у непријатну ситуацију да држава Црна Гора мора радити оно што мора радити према свакоме укључујући и оне који носе мантију – навео је Ђукановић на изборној конференцији Демократске партије социјалиста у Беранама, успут и припретивши грађанима који у том граду нису гласали за његову странку, рекавши да „и грађани могу да погреше понекад и гласају за погрешну странку“.

Интересантно, истовремено са изгласавањем закона, главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић потврдио је да је српски држављанин Александар Саша Синђелић, који је био крунски сведок у случају наводног државног удара у земљи 2016, пребегао из Србије у страху за сопствену безбедност.

– Синђелић је преко стаза, мимо граничног прелаза и редовних прелаза бежао у Црну Гору, што је било видно на његовим ногама и телу. Саопштио је граничним органима, односно инспекторима у Рожајама да је у озбиљном прогону и да је био приморан да напусти Србију – рекао је Катнић и истакао да је Синђелић желео да разговара и са црногорским Специјалним државним тужилаштвом.

С друге стране, Демократски фронт (ДФ) тврди да је информација да Синђелић пребегао из Србије у Црну Гору „апсолутно нетачна“.

– Он се у Подгорици налази скоро десетак дана, где га Миливоје Катнић данима већ припрема за прес конференцију. Информација да је Саша Синђелић пребегао из Србије користећи стазе и богазе, а све бежећи од српских служби безбедности, представља квазидраматични покушај скретања пажње са криминално скандалозног наступа Миливоја Катнића – наводи се у саопштењу ДФ-а.

Један од оних којима је забрањен улаз у Црној Гори Матија Бећковић навео је за РТС да „нема ниједног брда у тој земљи које није закровљено неким храмом и ниједног храма у коме нису Свети Симеон и Свети Сава“.

– Ја не разумем шта би Срби бранили ако не би бранили своје храмове.

На питање шта је народ у Црној Гори спреман да уради како би одбранио светиње, Бећковић иронично каже да ће „морати да их преименује“.

– Мораће да их преименују, од Савине на мору до Савиног извора на врху Дурмитора. Не знам како ће Савине воде и Савина Почивала и Савини извори бити преименовани. У Црној Гори налази се 650 светиња. Цела земља је украшена, нарочито Бока. Нема ниједног брда које није закровљено неким храмом и ниједног храма у коме нису Немања и Свети Сава. Ја не разумем шта би Срби бранили ако не би бранили своје храмове. И како је могуће да они буду једини народ који нема своју цркву – навео је Бећковић.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ