Православље

МОЛИТВА БОГОРОДИЦЕ ДЈЕВО: Кад изговорите ОВЕ РЕЧИ, све лоше ће ишчезнути као дим!

Зли духови узимају облик Анђела или сваког Светитеља, чак и самог Исуса Христа, али не могу да носе Крст или се преобразе у лик Пресвете Богородице

„Богородице Дјево“ је чудотворна молитва којом нечастиви ишчезава као дим!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Православни верници су је давно заборавили и занемарили, занемаривши тако и послушање Богородици Путеводитељки, Заштитници и Радости нашој.

Свети Серафим Саровски нас је подсетио на њега. Људи су долазили Оцу Серафиму са разним и врло тешким проблемима и он је поред кратког молитвеног правила сваком препоручивао чудотворну молитву Богородице Дјево, да сваки дан пажљиво прочита одједном сто педесет пута. Свако ко је по савету Оца Серафима држао ово правило остао му је захвалан читавог живота.

По смрти Светог Серафима пронађена је у његовој келији необична свеска са описима чуда која су се догађала као плод оним верницима који су држали послушање Богородици.

„Један монах у Русији чувши за „Богородично правило“ узе на себе подвиг и тајно у својој келији сваке вечери одједном је читао са поклонима 300 пута Богородице Дјево. Са великом вером, надом и љубављу молио се Пресветој Богородици анђеоским поздравом, и гле чуда, после извесног времена Богомати обдари свог молитвеника даром моћи да лечи многе болести и да открива мисли људског срца.“ (Матеј 6,6)

Једна монахиња у Манастиру постом и молитвама подвизаваше се, али је нечастиви много варао преобразивши се у светлог Анђела и долазио је беседити са њом о разним стварима. Одговарао јој је на свако питање. Приликом исповести Свештеник је упита како проводи свој монашки живот. Она одговори: Добро, молитвама твојим честити оче. Свештеник, чувши овакав горди одговор, снужди се и рече јој: Немој више говорити тако, треба да си смирена сасвим и ако све доброте испуњаваш треба да говориш да си грешна и слично томе.

Али монахиња одговори: Знај оче да Анђео долази са небеса и просвеђује ме, зато сам тако рекла. Свештеник се опомену Апостолског учења где говори: И никакво чудо;јер се сам сатана претвара у анђела светлости (2 Кор. 11,14), па јој рече: Кад ти следећи пут дође тај анђео у посету ти се прекрсти и одмах почни да изговараш молитву Богородице Дјево, ако он буде остао до краја молитве биће то прави Анђео, ако ли исчезне то знај да је нечастиви искушитељ, хоће да те превари и баци у крајњу беду.

Овај спасоносни савет прими монахиња и када јој се поново јави тај Анђео она се прекрсти и одмах почне изговарати молитву Богородице Дјево, истог момента јави се видно Пресвета Богородица, а лажни анђео – нечастиви одмах ишчезе као дим. Монахиња је све то гледала и одстраха је дрхтала тако да се и разболела. Дуго се после тога опорављала.

Кад се коме јави било какво виђење јавно или у сну, одмах треба да се правилно прекрсти, а потом да изговори молитву Богородице Дјево. Свако треба да зна да зли духови узимају облик Анђела или сваког Светитеља, па се представљају и у самог Исуса Христа, али не могу да носе Крст или се преобразе у лик Пресвете Богородице, смета им освештана Богородичина икона.

„У данашње време разни људи долазе нам на врата, пресрећу на улици и слично. Немојмо се расправљати ни са ким, него себе прво оградимо крсним знаком, али правилно, а потом изговарајмо: Богородице Дјево молитву и видећете коме такви служе. Ако њиховим господарима смета ова молитва, како ће тек њиховим слугама засметати. Многи су савером нашли утеху у овој молитви“, записао је отац Серафим.

Молитва „Богородице Дјево“:

Богородице Дјево,
радуј се Благодатна Маријо,
Господ је с Тобом:
благословена си Ти међу женама,
и благословен је Плод утробе Твоје,
јер си родила Спаситеља душа наших.

 

Извор: BastaBalkana.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ