Србија

ТРАГЕДИЈА:“УДАЋУ СЕ, МИКАНЕ МОЈ, А ТИ НЕЋЕШ ДОЋИ“ Драгослав натерао Неђу да гледа како му убија мајку и тетку! Старице су вриштале узалуд!

Извор открива да су Шубара и две старице убијени у својој кући у Добановцима, одакле су Јовановићевим аутомобилом одвезени до Сурчина и бачени у септичку јаму

Пријатељи жртве: Не верујемо да је мотив злочина дуг, јер Шуби никоме није остајао дужан

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неђа Шубара Шуби (42) гледао је како му Драгослав Јовановић (25) и његов саучесник Милош С. (31) муче и убијају мајку Даринку (75) и непокретну тетку Миљу Петковић (80) пре него што је и сам ликвидиран.

Извор открива да су Шубара и две старице убијени у својој кући у Добановцима, одакле су Јовановићевим аутомобилом одвезени до Сурчина и бачени у септичку јаму.

Убијени у својој кући

– Истрагом је утврђено да су Драгослав и Милош С. 5. јуна дошли у Добановце и у кући затекли Неђу, његову мајку и тетку, с којима је он живео. Прво су за столицу везали Неђу, који је иначе био изузетно крупан и снажан човек, а онда су почели да се иживљавају над несрећним старицама. Иако је Миља била у инвалидским колицима, то их није спречило да је ударају, шутирају и даве до смрти. Исто су учинили и са Неђином мајком. Док су крвнички мучили и убијали баке, Неђа је морао све то да гледа и да слуша њихово запомагање. Наводно жртва је молила крвнике да не малтретирају недужне жене, али узалуд – каже наш извор и додаје да су се младићи иживљавали над жртвама сатима.

– Претпоставља се да је Јовановић на тај начин хтео да се освети Шубари, с којим је пословно сарађивао и који му је наводно дуговао новац за стан. На крају, кад су жене преминуле, Јовановић је убио и Неђу хицима из пиштоља. У кући убијених наводно су нађени трагови злочина – прича извор и наставља:

– Ни то што су их убили на зверски начин монструмима није било довољно, него су жртвама везали и цигле око врата како тела не би испливала из јаме с фекалијама.

Комшије су убијеног Неђу последњи пут виделе у среду, 5. јуна, како с мајсторима ради на огради око куће.

– У кућу у Добановцима се доселио пре неколико година. Живео је ту с мајком и тетком. Био је изузетно финансијски јак, имао је бизнис с препродајом аутомобила – каже један познаник и додаје да је свима невероватно да је Шубара некоме остао дужан.

Имао новац

– Имао је доста новца. Никада никоме није остајао дужан и све рокове је увек поштовао, па је чудно да је дуговао Драгославу. Чули смо да је тај стан на Лединама који је купио од Драгослава већ био исплатио, јер је дао не један, него два луксузна аутомобила, тако да је ту некретнину исплатио – каже пријатељ и додаје да постоји и сумња да су се Шубара и Јовановић закачили око нечег другог.

– Не верујемо да је мотив за убиство дуг, пре ће бити да су неки други нерашчишћени рачуни у питању – додаје он.

Подсетимо, Драгослав Јовановић је с тројицом другова починио масакр у Добановцима, а потом лешеве сакрио на плацу свог оца, иза тржног центра у Сурчину. Пет дана после тога он је на Новом Београду покушао да убије супругу Теодору (25), па је пуцао себи у главу. Од повреда је преминуо три дана касније, а његови другови и саучесници у злочину ухапшени су пре три дана.

У ШОКУ Исповест рођаке убијене породице

Мислили смо да су отпутовали, нисмо ни слутили да су побијени

Бојана Шубара, братаница Неђе Шубаре, испричала је у исповести за Курир да су њен стриц и баке нестали почетком јуна и да је то приметио њихов рођак Данко када је отишао у Добановце да их обиђе.

– Данко живи близу њих, па им је отишао у посету. Кућа је била закључана, а телефони искључени. Њему је то било чудно, па ме је обавестио, али сам ја била на путу и веровала сам да је и мој стриц отпутовао негде са бакама и заборавио да се јави. Кад смо видели да их нема данима, пријавили смо нестанак полицији – прича потресена Бојана и наставља:

Неђа ми није причао о Драгославу Јовановићу, иако је често помињао своје пословне партнере… Први пут смо за њега чули кад је откривен злочин. Неђа је препродавао кола, никад се није бавио криминалом – каже братаница.

Бојана истиче да је Неђа био диван човек великог срца.

– Свима је помагао, бринуо је о мајци и тетки, одржавао кућу, садио цвеће… Изгледао је опасно, али ни мрава не би згазио. Сви смо истраумирани због овога што му се догодило – очајна је рођака.

Она је додала да је чула да је мотив за брутални злочин наводни дуг за стан:

– Сазнала сам да је Неђа био везан и да је био приморан да гледа како му муче мајку и тетку. Не знам како је неко могао да побије целу породицу! Па свако ко је једном ушао у цркву и прекрстио се овако нешто не би могао ни да схвати, а камоли да уради. Ако је имао психичке проблеме, требало је да се лечи! Бесна сам.

Бојана Шубара каже да се клупко одмотало тек кад је отац осумњиченог Драгослава Јовановића обавестио полицију о томе да по Сурчину круже приче да је његов покојни син починио злочин.

– Хвала Драгослављевом оцу, који је чуо приче о нестанку и скупио снаге да пријави свог сина полицији, јер сумњам да бисмо се ми снашли и склопили све коцкице. Кад је Драгослав ранио супругу и себе на Новом Београду, нисмо ни помислили да је пре тога већ починио убиства – каже Бојана.

Потресне речи

Пресудио ти је дечак

Братаница се од Неђе опростила и на друштвеним мрежама потресном опроштајном поруком.

– Наш велики господине, домаћине, достојанствени стриче, мој заштитниче. Вољени сине, добри друже, велики дечаче. Па рат прођосмо, не изгубисмо живот, али се нађе неки дечак да да себи за право да ти пресуди. И теби и бакама. Никада ти нисам рекла колико те волим, стално сам ти нешто замерала, а сада бих дала живот да те опет загрлим – написала је рођака и додала: – Веровала сам да ће ускоро весеље. Прво твоје, па моје… Удаћу се, Микане мој.

Пријатељи и познаници

Неђа се клео у Стакленог

Пријатељи зверски убијеног Шубаре још увек не могу да верују да се овако нешто десило, јер је, како кажу, Неђа био јак и физички, али и материјално.

– Он је имао новца колико је хтео. Радио је све и свашта, радио са аутомобилима, са некретнинама. Тачно је да је неко време сарађивао с Драгославом Јовановићем, али можда због тога што је изузетно поштовао његовог оца Љубомира. Стаклени и Неђо су били у одличним односима. Стаклени је за њега био брат, тако га је ословљавао, ма клео се у њега. Не знам шта се то између ове две породице десило и шта је заправо од свега што је до сада објављено тачно – рекао је пријатељ.

 

Извор: Курир.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ