Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Албанци тајно преговарали са Србима у Берлину. Прихватају главни услов за КОМПРОМИС са Београдом?!

Представници Београда и Приштине синоћ су, како тврде приштински медији, одржали састанак у Берлину уз посредништво Немачке на којем је српску страну предводио Марко Ђурић директор Канцеларије за КиМ, док су представници Приштине били Авни Арифи и шеф кабинета премијера Харадинаја, Селим Селими.

Приштински Зери наводи, међутим, да ни косовски преговарачки тим ни Министарство спољних послова у Приштини нису били информисани о том састанку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лиридон Лапаштица, политички саветник министра спољних послова, Беџета Пацолија, навео је да МСП није било упознато са овим састанком, тврди приштински Зери.

О овом састанку, како се наводи, није обавештен ни шеф приштинске делегације за разговоре са Београдом, Шпенд Ахмети. Он је за портал Лајми.нет рекао да није имао никакву информацију о овом састанку, као и да не зна његову сврху нити теме, а ни ко га је сазвао.

Зери преноси да су састанку, наводно, присуствовали и представници ЕУ, Француске, Немачке и САД.

Како наводи Лајми.нет, сврха овог тајног састанка била је да се разговара о нацрту за оснивање Заједнице српских општина на Косову са извршним овлашћењима.

Извори овог приштинског портала тврде да је Харадинај већ прихватио предлог Немачке да Приштина прихвати оснивање Заједнице са извршним овлашћењима као главни компромис за постизање коначног споразума са Београдом.

Међутим, Авни Арифи, који је био члан приштинске делегације рекао је да на овом састанку нису имали овлашћења да говоре о политичким питањима.

Арифи тврди да се на овом састанку говорило само о дијалогу и да нису разговарали о било којој другој теми.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ