Спорт

РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ БОСНЕ НЕЋЕ ДА ИГРА ПРОТИВ ТЗВ. КОСОВА! Срби неће играти против лажне државе!

Репрезентативац Босне и Херцеговине Милош Поповић рекао је како он и његови саиграчи неће играти меч против тзв. Косова, уколико би дошло до тог дуела

Председник тамошњег савеза Алија Фатић најавио је да би ускоро могла у Новом Пазару да се одигра утакмица између Босне и тзв. Косова, међутим репрезентативци су сложни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Желим, пре свега, да нагласим да сам спортиста и да ми је криво што се све ово дешава, али сам морао да реагујем. Кровни савез је састављен од савеза РС и ФБиХ и ја, као и отприлике 60 одсто чланова А селекције, у репрезентацији БиХ, представљам матични савез и Републику Српску. Зато сигурно никада и ни у ком случају не бих играо против самопроглашеног Косова, а у разговору са колегама схватио сам да сви играчи српске националности размишљају исто. Србин сам, не признајем независност Косова и тачка. Питам се на шта би личила та репрезентација уколико не би играли играчи из Српске – рекао је Поповић за “Глас Српске”.

Сениорска репрезентација БиХ пет година практично није постојала, а окупљена је пре месец и наступила је у Европској лиги. Поповић истиче да су се играчи зближили и да током шест утакмица није настао апсолутно ниједан проблем.

– Не знам зашто је неком ово требало. Дало би се причати и о другим мањкавостима, небризи Фатића и његових сарадника о нама играчима, али је оваква његова изјава сасвим довољна да људи закључе о чему се ради – додао је репрезентативац.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ